V pondělí se v Clarion Congress Hotelu Prague uskutečnilo slavnostní udělování cen Centropol Fotbalista roku, jehož součástí je již počtvrté také kategorie TCL eFotbalista roku, kterou pořádá Fotbalová asociace České republiky prostřednictvím svého projektu eRepre. Unikátní trofej vyhrál poprvé v kariéře Matěj „Matejs“ Dunka reprezentující Bohemians | Entropiq!

Matejs si pro tuto prestižní trofej dokráčel vůbec poprvé v kariéře a doplnil tak T9Lakyho a Emericksona na seznamu historických vítězů v této kategorii. Předání trofeje navíc proběhlo na obrazovkách České televize, kde hráče při přebírání ceny a při následném projevu sledovali jeho příbuzní, kamarádi a týmoví kolegové.

Z vítězství v anketě měl Matejs velkou radost: „Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali a kteří mě podporují. Vyhrát tuto cenu je pro mě sladká tečka za loňskou sezónou, která se mi z herního pohledu velmi vydařila. Těším se, až si trofej vystavím doma. Zároveň děkuji Fotbalové asociaci ČR a eRepre, že eFotbalistu roku vyhlašují a že má na galavečeru své místo.“

Matejs v loňském ročníku ovládl téměř každý velký turnaj. Nejprve v březnu po boku Mariooosa ovládl v dresu Zlína e:LIGU, která dlouhodobě patří mezi největší soutěže v tuzemsku. O měsíc později se stal mistrem České republiky v rámci turnaje MČR FIFA powered by Hyundai a jeho cestě k zisku trofeje eFotbalisty roku už nic nebránilo. Aby toho nebylo málo, tak na konci roku 2023 se uskutečnila první zastávka MČR FC 24 v Brně, kterou taktéž ovládl a o zisku ceny pro nejlepšího EA FC hráče v Česku bylo v podstatě rozhodnuto.

O pořadí rozhodlo přes čtyřicet hlasujících, mezi kterými byli zástupci hráčů a manažerů jednotlivých FIFA týmů, média, organizátoři turnajů či známé osobnosti české FIFA scény.

Konečné pořadí ankety eFotbalista roku 2023:

  1. Matejs (Bohemians | Entropiq) – 150 b.
  2. Seron (Sparta eSports – ENTERPRISE, eRepre) – 74 b.
  3. T9Laky (SK Slavia Praha eSports, eRepre) – 68 b.
  4. MarioOoso (eRepre) – 36 b.
  5. Dalas (FC Baník Ostrava eSport) – 29 b.
  6. Emerickson (Sparta eSports – ENTERPRISE, eRepre) – 21 b.
  7. CPTKubajz (SK Slavia Praha eSports) – 11 b.
  8. Totik (FC Baník Ostrava eSport) – 6 b.
  9. MikelKvapilini (1. FC Slovácko) – 5 b.
  10. Peca (FK Teplice – Nessus Gaming) – 3 b.