eRepre letos už počtvrté ve spolupráci s FAČR pořádá anketu eFotbalista roku, která se již stala pevnou součástí esportového světa. V minulých letech proběhlo vyhlášení ankety vždy v rámci galavečera Fotbalista roku v přímém přenosu České televize, přičemž posledním vítězem se stal hráč T9Laky. Kdo převezme tuto prestižní cenu letos?

Anketa eFotbalista roku byla premiérově představena veřejnosti v roce 2021, kdy se vůbec prvním vítězem stal hráč FCVP-eSports a současně hráč eRepre, Lukáš „T9Laky“ Pour. Druhým držitelem této trofeje byl Jan „Emerickson“ Krupička, jenž si vůbec poprvé v rámci udělování cen mohl vychutnat i ovace přítomných diváků v rámci slavnostního galavečera. Posledním vítězem ankety byl opět T9Laky, jenž se však z důvodu nemoci nemohl zúčastnit slavnostního předávání cen.

Hráči jsou hodnoceni za své výkony v celém roce 2023, tzn. jak ve hře FIFA 23, tak i po vydání nové verze hry – EA Sports FC 24. Na trofej může pomýšlet hned několik hráčů. Mezi největší favority patří Matejs, vítěz e:LIGY a Playzone MČR 2023, který reprezentuje tým Entropiq – Bohemians 1905. Na vítězství ale také může pomýšlet jeho bývalý týmový kolega a člen eRepre, MarioOoso. Nebo se budou radovat další eReprezentanti Seron nebo T9Laky, který by chtěl zkompletovat hattrick?

O vítězi rozhodne objektivně sestavená porota, do které byli zařazeni vybraní hráči jednotlivých esportových týmů, manažeři týmů, zástupci herních i masových médií, organizátoři turnajů, streameři a influenceři. Celkem se porota skládá z více než 60 členů.

Jeden hlas bude stejně jako loni věnován fanouškům – ti budou mít možnost na Instagramu eRepre vybrat, komu jej přidělí. Společně tak s porotou rozhodnou o tom, kdo si odnese nejcennější individuální trofej českého esportu.

“Pro českou EA FC scénu je to stále velká událost, která v komunitě rezonuje. Jsem rád, že anketa se uděluje i v letošním roce. Doufám, že tomu tak bude i do budoucna, jelikož pro nás pro hráče je to obrovská motivace,” řekl loňský vítěz ankety, hráč eRepre a současně týmu Slavia eSports, T9Laky.

📸 Loňský vítěz – T9Laky: