eReprezentanti mají za sebou klíčovou kvalifikaci, ze které loni dokázali postoupit do vyřazovacích bojů. Letos nám bohužel štěstí nepřálo, když jsme v boji o postup podlehli silnému Turecku. Cesta na FIFAe Nations Cup tak pro český tým končí už před branami Playoff. Jak turnaj probíhal se dozvíte níže!

V průběhu 14.-16.4. čekala naše borce důležitá kvalifikace o postup na FIFAe Nations CUP 23. Loni se našemu týmu povedlo postoupit do Playoff zásluhou výborného výkonu proti Norsku. Letos se však do turnaje přihlásilo více soupeřů, tudíž nás nečekalo nic snadného.

První hrací den nezačal nejlépe. V prvním zápase proti Rumunsku jsme vedli 3:0, ale nakonec jsme podlehli soupeři 3:4, což lehce podkopalo sebevědomí našich hráčů. Z osmi odehraných zápasů jsme získali pouhých 8 bodů, a tak jsme na konci prvního dne zůstali v tabulce až na 7. místě. 

Aby náš tým mohl usilovat o postup do Playoff, musel by v tabulce skončit nejhůře na 6. místě, což se také stalo. Druhý hrací den se nám povedlo vybojovat o tři body více, tím pádem si naši borci došli pro poslední postupové místo a už jen stačilo čekat na soupeře v rámci Second Chance Bracketu

Naším soupeřem se nakonec stalo silné Turecko. V souboji hraném na dvě utkání se nám povedlo nejprve vyhrát 3:2, nicméně ve druhém zápase nás soupeř k ničemu nepustil a přehrál náš tým 4:0. České eRepre se tak ani letos nepodívá na závěrečný turnaj!

Na závěr chceme poděkovat všem divákům a fanouškům za skvělou podporu během streamu! Zároveň sledujte náš Instagram, ať vám nic neunikne.