Pro český esport je to skvělá zpráva – anketa eFotbalista roku se dočká v pořadí již třetího ročníku. Vítěze se dozvíme v rámci galavečera společně s vyhlášením hlavní ankety Fotbalista roku v přímém přenosu České televize.

Anketa eFotbalista roku byla premiérově představena veřejnosti v roce 2021, kdy se vůbec prvním vítězem stal hráč FCVP-eSports a současně hráč eRepre, Lukáš T9Laky“ Pour. Druhým a zároveň posledním držitelem této trofeje je Jan „Emerickson“ Krupička, jenž si tentokrát mohl vychutnat i ovace přítomných diváků v rámci slavnostního galavečera. 

“Pro českou FIFA scénu je to velká událost. Jsem rád, že jsem loni převzal tuto cenu a že anketa pokračuje i letos. Doufám, že tomu tak bude i do budoucna, jelikož pro nás hráče je to obrovská motivace,” řekl loňský vítěz ankety, Emerickson, hráč Sparta eSports – ENTERPRISE a eRepre.

Na konci března tak bude vyhlášen v pořadí již třetí nejlepší hráč hry FIFA od vydavatele EA Sports. Hráči jsou hodnocení za své výkony v celém roce 2022, tzn. jak ve hře FIFA 22, tak i po vydání nové verze hry – FIFA 23. Na trofej může pomýšlet hned několik hráčů. 

O vítězi rozhodne speciálně sestavená porota, do které byli zařazeni vybraní hráči jednotlivých FIFA týmů, manažeři týmů, zástupci herních i masových médií, organizátoři esportových turnajů, FIFA streameři, ale také vybraní fotbalisté české reprezentace. Celkem se porota skládá z více než 60 členů.

Jeden hlas bude věnován fanouškům – ti budou mít možnost na Instagramu eRepre vybrat, komu jej přidělí. Společně tak s porotou rozhodnou o tom, kdo si odnese nejcennější individuální trofej českého esportu.

Kdo je součástí poroty?

  • kapitáni FIFA týmů
  • manažeři FIFA týmů
  • zástupci herních i masových médií
  • organizátoři esportových turnajů
  • FIFA streameři & influenceři
  • vybraní fotbalisté české reprezentace

„Anketa vzbudila velký ohlas nejen u samotných hráčů, ale také v celé komunitě i v médiích. Chceme, aby se z ankety stala tradice a pevná součást celého vyhlášení Fotbalisty roku. Propojení esportu s fotbalem nám dává smysl a je to možnost ukázat, že špičkoví čeští FIFA hráči jsou aktivními sportovci, kteří mají kladný vztah k reálnému fotbalu,“ uvedl Tomáš Sluka, předseda představenstva společnosti STES, která anketu Fotbalista roku pořádá.

📸 Loňský vítěz – Emerickson: