Česká tým prošel druhou fází PLAY-INs bez jediné prohry, což nám zajistilo postup zpět mezi elitní týmy. S celkovým ziskem 16 bodů a rozdílem skóre v poměru 18:8 čeští zástupci jednoznačně prošli skupinou a mohou se tak těšit na další fázi, která se uskuteční v březnu. Tentokrát si opět zahrajeme se světovou špičkou jako je například Anglie nebo Nizozemsko.

V termínu 26.-27.1. se uskutečnila další fáze PLAY-INs. Po nevydařené prosincové fázi, kdy našemu týmu uniklo setrvání mezi elitou o jeden gól, potřebovalo české mužstvo skončit nejhůře na druhém místě. V cestě nám však stály čtyři nevyzpytatelní soupeři – Maďarsko, Estonsko, Slovinsko a Srbsko

První hrací den jsme započali ve velkém stylu. Hned v první zápase zvítězil náš tým nad Srbskem v poměru 4:0, na což jsme navázali hned v dalším zápase, kdy jsme porazili Slovince těsným rozdílem 1:0. Po prvních dvou zápasech měl náš tým na kontě 6 bodů a vidina postupu byla v dohledu. Souboj s Maďarskem, jakožto papírově nejtěžším soupeřem, skončil 2:2, kdy jsme inkasovali v poslední minutě zápasu. Poslední utkání prvního hracího dne jsme sehráli s Estonskem, které nás zaskočilo svou kvalitní hrou, a nakonec jsme brali pouze bod za remízu 1:1

Na konci prvního hracího dne se náš tým nacházel na druhém místě, což by nám v té chvíli zajistilo účast v elitní Divize. Náš tým dobře věděl, že pro jistotu postupu musí minimálně zopakovat předešlé výsledky. V prvních dvou zápasech jsme opět brali 6 bodů a před námi tak byly klíčové duely s Maďarskem a Estonskem. V obou zápasech jsme však dokázali zopakovat výsledky z předchozího dne a díky tomu jsme se dostali na 1. místo v tabulce. V tuto chvíli už jsme měli jistotu postupu, nicméně stále jsme čekali na výsledek maďarského soupeře. Ten však v posledním zápase klopýtnul a po prohře se Srbskem skončil nakonec na třetím místě. Náš tým tím pádem dokázal postoupit z prvního místa a společně s Estonskem se opět představí mezi evropskou smetánkou.

Tabulka – PLAY-INs 2

Zároveň chceme poděkovat všem fanouškům za jejich skvělou podporu během zápasů! Další fáze je na programu v březnu, proto nezapomeň sledovat náš Instagram, aby ti nic neuniklo!