Česká eRepre se 15. a 16. prosince představila v rámci prvního turnaje pod názvem PLAY-IN 1, který spadá pod taktovku organizace FIFA. Cílem bylo se udržet v elitní Divize, do níž se naši hráči ve složení T9Laky, Marioooso a Seron probojovali na základě kvalitních výkonů v loňské sezoně. Jak turnaj probíhal a zda se český tým udržel v elitní Divize se dozvíte níže!

Po hořkosladkém konci loňské sezony, kdy český tým jen o kousek neproklouzl do Dánska na eNations Cup, na naše hráče čekala výzva v podobě PLAY-INs. Tento formát se hraje již druhou sezonu v řadě, přičemž letos se počet zapojených týmů v Evropě zvýšil na 40. Náš tým se díky výborným výsledkům v loňské sezoně dostal mezi 20 nejlepších týmů na světě, díky čemuž se rázem ocitl v elitní Divizi po boku Anglie, Nizozemska, Malty a Maďarska. Cíl byl v tomto případě jasný: skončit do 3. místa a udržet se tak v elitní Divizi do další fáze PLAY-INs.

První hrací den bohužel nezačal optimálně, když český tým prohrál 5:2 s favorizovanou Anglií. Nicméně hned na to jsme dokázali zareagovat a z následujících tří zápasů jsme si odnesli 4 body. Po prvním hracím dni jsme se tak drželi na nesestupovém 3. místě. Další den byly na programu odvetné zápasy. Bohužel ze čtyř zápasů jsme dokázali zvítězit pouze v jediném, a to v souboji s Maďarskem. O to, kdo zůstane v elitní Divizi, a kdo naopak sestoupí, rozhodoval až celkový počet vstřelených gólů.

Po posledním kole jsme totiž měli shodný počet bodů s Maltou. Oba vzájemné zápasy navíc dopadly shodně 1:0, nejdříve v náš prospěch a poté ve prospěch Malty. V tomto případě tak rozhodoval rozdíl ve skóre, který byl opět shodný. Nakonec tak musel rozhodnout až počet vstřelených gólů, kterých Malta měla na kontě o 3 více. Český tým se nakonec musel spokojit se 4. místem a tím pádem i se sestupem do nižší Divize.

V termínu 26. a 27. ledna se eRepre představí v nižší Divizi v rámci PLAY-IN 2, kde bude bojovat o postup zpět mezi elitu. Všechny zápasy bude možné sledovat na Twitchi eRepre! 

Neváhej a doraz podpořit náš tým!