Už 15. prosince startuje další sezóna českého týmu v rámci FIFAe Nations Cupu, nejprestižnější reprezentační soutěže. Zkrátka takové eFotbalové mistrovství světa. S kterými hráči se budeme snažit o historický úspěch?

V uplynulé sezóně nám těsně unikl postup na závěrečný turnaj do Dánska. I tak to byl pro českou FIFU prakticky historický úspěch. Takhle blízko finálovému FIFA eventu ještě nikdy nikdo v novodobé historii nebyl. Podařilo se nám postoupit mezi nejlepších 16 týmů Evropy a o postupu do Dánska rozhodoval jeden dvojzápas s Polskem, pozdějším finalistou celého mistrovství.

I z tohoto důvodu jsme se rozhodli prodloužit smlouvy se třemi hráči, kteří se o tento úspěch přičinili. T9Laky, MarioOso, Seron budou i nadále oblékat dres se lvem na prsou. Všichni tři dlouhodobě prokazují skvělý přístup a pravidelně bojují o tituly v rámci českých turnajů a svou kvalitu potvrzují i v mezinárodní konkurenci.  

V letošní sezóně kvalifikace na FIFA eNations Cup je možnost nominovat až čtyři hráče. I z toho důvodu jsme se rozhodli tým eRepre rozšířit o dalšího, staronového člena, kterým je Emerickson, eFotbalista roku. Toho sice nový ročník FIFY nezachytil v ideální formě, ale se svým spoluhráčem Seronem z pražské Sparty ve formátu 2v2 spolu odehráli dobré zápasy a mohli by tak utvořit potenciální dvojici i v eRepre, kde všechny zápasy hrají právě tímto formátem.

„Samozřejmě vnímáme i marketingovou hodnotu Emericksona, jehož komunita fanoušků je neskutečná a rádi bychom, aby podporovali i eRepre. Eme se stal také eFotbalistou roku, účastnil se aktivit ve spojení s fotbalovou reprezentací nebo videoseriálu Souboje Gamerů 2. Vzájemná spolupráce nám tak dává smysl.“ prozradil Daniel Bartošek, manažer projektu eRepre.

Nový kapitán týmu

Rozhodli jsme se také dát ještě výraznější roli a zodpovědnost v týmu T9Lakymu, který se  tak stane kapitánem eRepre. Bude tak spolurozhodovat o nominací hráčů do jednotlivých fází kvalifikačního cyklu v rámci eNations Cup a nasazování dvojic do jednotlivých zápasů.

„Lukáš by měl být svým přístupem vzorem pro všechny hráče, kteří to s FIFOU myslí vážně. Nikdo v posledních letech toho v Česku nedokázal více. Věříme mu, a tuhle důležitou roli si zcela jistě zaslouží.“ uzavřel Daniel Bartošek.

Nominace ale stále nemusí být finální, platí zejména pro blížící se Play Ins, které startují už 15.-16. prosince a potrvají do března. Z těch je šance na postup poměrně nízká. Klíčová fáze pak nastane v květnu příštího roku, kdy přijde na řadu hlavní část kvalifikace.

Do té doby se toho může ještě dost změnit, vývoj na scéně sledujeme. Pokud některý z českých hráčů za nadcházející půl rok projeví mimořádnou formu a bude se mu dařit, může současný kádr eRepre rozšířit a vybojovat si místo v sestavě.

První možnosti, kde mohou fanoušci eRepre vidět v akci je turnaj V4 mezi Českem, Slovenskem, Polskem a Maďarskem. Ten se uskuteční už v pondělí 12. prosince a bude to generálka před nadcházejícím vstupem do ostré kvalifikace hned následující čtvrtek a pátek. Všechny zápasy budou streamované na Twitchi eRepre.