V týdnu od 7. do 9. září se uskutečnilo EURO 2022, které se ale nehrálo ve hře FIFA, ale v jejím odvěkém rivalovi – v eFootballu. Tento turnaj se konal v Černé Hoře a i Česká republika zde měla svého zástupce, kterým byl David „CR_aZy_MaX“ Kejmar. Jak český tým dopadl a kdo nakonec turnaj ovládl se dozvíš níže.

Poslední EURO ve hře eFootball (dříve známé pod názvem Pro Evolution Soccer) se uskutečnilo v loňském roce, kam se českému týmu ve složení syky a Viwanner postoupit nepodařilo. Tentokrát se ale pořadatelé rozhodli uspořádat turnaj bez kvalifikace, tudíž český tým dostal pozvánku přímo do hlavní fáze EURA 22, která se konalo přímo v Černé Hoře. Další změnou byl také formát turnaje, kdy se již nestřídali dva hráči, ale každá země měla pouze jednoho svého zástupce. V českém případě se jednalo o hráče jménem David Kejmar, který vystupuje pod přezdívkou CR_aZy_MaX

Turnaj probíhal od 7. do 9. září, přičemž týmy byly rozděleny do 6 skupin. Český tým byl rozlosován do skupiny B, v rámci níž se utkal se Španělskem, Srbskem, Bosnou a Hercegovinou a Arménií. První hrací den bohužel Davidovi nevyšel a ze čtyř zápasů si připsal pouze bod za remízu s Arménií. Do druhého dne šel tak David s tím, že to riskne a bude hrát otevřenější fotbal, což se mu hned v prvním zápase vyplatilo, kdy zaskočil španělského soupeře a odnesl si bod za remízu 2:2. V dalších zápasech už bohužel český zástupce nedokázal formu z prvního zápasu zopakovat a ve skupině B obsadil poslední 5. místo. Vítězem EURA 22 v eFootballu se stal tým Srbska, který ve finále porazil turecký výběr a mohl se tak radovat ze zisku cenné trofeje. Kompletní přehled výsledků zde:

Výsledky zápasů (7.9.): 

  • Španělsko X Česko – 3:0
  • Česko X Srbsko – 0:4
  • Arménie X Česko – 1:1
  • Česko X Bosna a Hercegovina – 0:5

Výsledky zápasů (8.9.):

  • Česko X Španělsko – 2:2
  • Srbsko X Česko – 2:0
  • Česko X Arménie – 0:2
  • Bosna a Hercegovina X Česko – 2:1

Dalším velkým turnajem bude už listopadové MS v eFootballu, které se odehraje na Bali. O dalších novinkách směrem k této akci tě budeme zanedlouho informovat, proto nezapomeň sledovat Instagram eRepre, ať ti nic neunikne!