eReprezentanti mají za sebou hořkosladký týden. Nejprve se českým hráčům povedlo otočit nepříznivý stav v základní skupině a postoupit tak do vyřazovacích bojů. Nicméně zde už našim borcům chybělo štěstí a na závěrečný turnaj v Dánsku se tak bohužel nepodívají. Více informací o průběhu turnaje se dočteš níže!

V průběhu 16. a 17. června proběhla playoff fáze o postup na FIFAe Nations Cup, které se tentokrát uskuteční v dánské Kodani. Čeští eReprezentanti tak měli jedinečnou šanci, jelikož z 20 týmů se hned 11 podívá na závěrečný turnaj. Na úvod naše hráče čekala základní skupina, ve které se střetli dvakrát s Itálií, Maďarskem, Rakouskem a Tureckem, přičemž k postupu ze skupiny nám stačilo skončit nejhůře na čtvrtém místě.

První hrací den se našim borcům příliš nevydařil. Ze čtyř zápasů se jim totiž povedlo získat pouze dva body a po prvním dni se náš tým nacházel na pátém čili nepostupovém místě. Nicméně druhý den se nesl ve zcela opačném duchu. Hned v prvním zápase se českým hráčům podařilo porazit 3:0 favorizovanou Itálii a v tu ránu se našim hráčům přiblížil postup. Ze zbývajících 3 zápasů se českým hráčům poté povedlo posbírat 5 bodů, což nám zaručilo celkově druhé místo ve skupině. Za zmínku ještě stojí utkání s Rakouskem, kde naši hráči zvítězili v poměru 3:2 gólem v poslední minutě. 

Další den byl na programu Winner Bracket, kde nás čekal dvojzápas s Polskem. V případě výhry nad tímto soupeřem by se náš tým již mohl radovat z postupu na závěrečný event. Nicméně Polsko hrálo velmi důrazně vzadu a i po sporné penaltě se z postupu nakonec radoval soupeř, který zvítězil v celkovém poměru 4:1. Šance na postup však stále žily, jelikož náš tým ještě dostal příležitost vybojovat si postup v Second Chance Bracketu.

Zde na náš tým čekal jeden z nejtěžších možných soupeřů a tím byla Francie. Ačkoliv soupeř vstupoval do boje v roli favorita, tak náš tým byl herně lepší. Bohužel opět nám chybělo potřebné štěstí a po celkové prohře 1:2 tak bylo jisté, že se na závěrečný turnaj nepodíváme

Našim eReprezentantům každopádně patří velké uznání za to, co v celé kvalifikaci předváděli. Přestože byl postup takřka na dosah, tak za předvedené výkony musíme Lakymu, Mariooosovi a Seronovi vyjádřit náležitou poklonu!

eRepre má tak pro letošní ročník hry FIFA 22 dobojováno a čeští hráči se na scéně opět představí až v novém ročníku. Mezitím můžeš náš tým sledovat na našem Instagramu!

Budeme se těšit!