Minulý týden se nesl ve znamení úspěchu. Po zvládnutém dvojzápase proti Norsku se českému týmu povedlo postoupit do Playoff, kde se představí 20 nejlepších týmů z Evropy. Český tým tak bude mít velkou šanci se kvalifikovat na eNations Cup 22, který je hlavním vrcholem letošní FIFA sezony. Jak složitý byl postup a co to pro hráče znamená, se dozvíš níže!

Česká eRepre se představila v rámci kvalifikace na eNations Cup ve skupině B, kde nás čekalo 7 dvojzápasů s těmito týmy: Izrael, Skotsko, Polsko, Island, Slovinsko, Slovensko a Kypr. Ačkoliv to na první pohled nevypadá, tak o klíčové umístění v první čtyřce se bojovalo až do posledního kola. Před posledním zápasem se na 4. místo mohly dostat hned 3 týmy včetně nás a nám zbývalo odehrát poslední duel proti favorizovanému Skotsku. V tomto zápase bylo potřeba naplno bodovat, a tak kluci začali v 80. minutě za stavu 1:1 aktivně presovat, což nakonec přineslo své ovoce. V 86. minutě se jeden z našich hráčů dostal do úniku a po efektivní kličce gólmanovi se náš tým nakonec radoval z důležitých třech bodů. 

Výhra nad Skotskem nám nakonec zajistila 4. místo ve skupině, což nás posunulo do Round of 16. Zde nás čekal dvojzápas proti vítězi skupiny D, Norsku. Ačkoliv náš soupeř byl jasným favoritem na postup, tak náš tým byl připraven se porvat o přímý postup do červnového Playoff. V prvním zápase jsme byli jasně lepším týmem a odnesli jsme si tak těsnou výhru 1:0. Do druhého zápasu se Norové rozhodli pozměnit nominaci hráčů a nás tak čekalo náročné utkání. Ve druhém zápase se Norům povedlo skórovat a vyrovnat celkový stav na 1:1. Ve zbylých minutách zápasu se poté již nic moc neudálo a tak se šlo do prodloužení. V prodloužení poté Norové zahodili velkou šanci a rozhodnout se tak muselo v penaltovém rozstřelu. Zde Marioooso s Lakym ukázali pevné nervy a v páté sérii poslali český tým do červnového Playoff.

Od chvíle, co jsme se dozvěděli, že hrajeme proti Norsku, jsme se snažili co nejvíce připravit na jejich hru. Norové mají velmi kvalitní hráče, nicméně my jsme tušili, jakým způsobem budou hrát a snažili jsme se je do ničeho nepouštět. Ačkoliv jsme měli ke konci zápasu i trošku štěstíčko, tak právě naše příprava a důslednost sehrály klíčovou roli v našem postupu.“ komentují Marioooso a Laky postup do Playoff.

Závěrečná fáze o postup na eNations Cup se odehraje 16.-19.6. a z celkem 20 týmů se hned 11 podívá na závěrečný turnaj do Dánska. Před českým týmem tak stojí klíčová výzva. „Postoupit do Dánska by byl splněný sen. Jako malý kluk jsem snil o tom, že si zahraju na fotbalovém MS, což se mi kvůli zdravotním problémům nepovedlo. Teď jsme ale blízko tomu virtuálnímu a věřím, že to s klukama urveme.“ reaguje Seron na možnost si splnit sen.

Všechny zápasy Playoff budou vysílány na Twitchi eRepre, proto neváhej a doraz kluky podpořit. Tentokrát jde opravdu o hodně!