Krátce před blížící se kvalifikací na eNations Cup 22 se k týmu české eReprezentace připojují dvě nové tváře – Seron a Marioooso, kteří si svou pozici v národním týmu zajistili za dlouhodobě skvělé výkony na české FIFA scéně a za svůj přístup. Jak se noví čeští eReprezentanti těší na novou výzvu a jaké cíle si před kvalifikací stanovili, se dozvíte níže.

V průběhu tohoto týdne se na poli české eRepre udála jedna velká novina. Český tým se totiž rozšířil o dva nové členy, kteří doplní náš výběr těsně před startem kvalifikační fáze na eNations Cup 22. Jelikož je tento turnaj považován za zlatý vrchol sezony, tak nemohla akvizice nových hráčů proběhnout ve vhodnější chvíli!

Prvním z dvojice nových členů eRepre je Dominik Čermák hrající za klub Sampi, jehož zakladatelem je známý český fotbalový reprezentant, Jakub Jankto. Dominik, kterého všichni znají pod přezdívkou “Seron”, rozhodně nepatří mezi nováčky na herní scéně. Přestože na české FIFA scéně patří k mladší generaci, tak má již za sebou hned několik velkých úspěchů. Jen v loňském roce se mu podařilo po boku Mikyho ovládnout prestižní e:Ligu a na konci roku se mu jako vůbec prvnímu českému hráči povedlo zvítězit podruhé v rámci FIFA COOL Ligy. Seron si tak za své dlouhodobě skvělé výkony vysloužil pozvánku do eRepre, což byl i jeho dlouhodobý cíl.

Reprezentovat Českou republiku je pro mě ohromná čest a sám jsem se na tento moment moc těšil. Mrzelo mě, že mi úvodní kvalifikaci do eRepre nevyšla podle představ, ale nyní jsem tady a jsem připraven ze sebe vydat všedodává Seron ke své nominaci do eRepre. 

Druhým jmenovaným hráčem je Mario Gumbrešt, který na FIFA turnajích vystupuje pod přezdívkou Marioooso. Tento hráč, který má za sebou i angažmá u pražské Sparty, aktuálně nastupuje po boku Matejse za tým Entropiq. Marioooso má za sebou stejně jako Seron úspěšný rok, kdy se mu podařilo vyhrát MČSR. Mimo to se v letošním ročníku e:Ligy umístil na výborném 3. místě právě po boku jeho týmového kolegy Matejse.

Reprezentovat Českou republiku pro mě opravdu moc znamená. Je to velké privilegium a zároveň můj splněný cíl, kterého jsem chtěl jednou ve své kariéře dosáhnout. Už se nemohu dočkat společných tréninků s klukama” reaguje Marioooso na svou pozvánku do eRepre. Dvojici nových hráčů doplní ještě Laky, který již v eRepre působil dříve, a zaujme tak místo posledního hráče v rámci tříčlenné nominace na eNations Cup. 

Nově složená trojice hráčů dodává, že příprava je již v plném proudu a cíl je tentokrát jasný: probojovat se na finálový event eNations Cup 22. “S klukama už testujeme různé sestavy a taktiky, abychom byli na základní skupinu skvěle připraveni. Na klucích je zároveň vidět velké odhodlání a drive, což nás automaticky povzbuzuje k podávání co nejlepších výkonů” dodává Seron. “Víme, že nás nečeká nic lehkého, jelikož bude hrát proti velkým soupeřům, nicméně my budeme připraveni této výzvě čelit” reaguje Marioooso na společný cíl.

Naši noví eReprezentanti se poprvé na herní scéně představí 12.5. v rámci série přátelských zápasů. Kvalifikace na eNations Cup pak odstartuje 19.5. a všechny zápasy budeš moci sledovat na Twitchi eRepre. Našim borcům tak přejeme hodně štěstí a úspěchů v novém působišti!