Naši eReprezentanti odehráli během čtvrtečního (10.3.) a pátečního (11.3.) večera již třetí fázi turnaje pod názvem PLAY-INs. Tentokrát měli naši borci největší šanci na postup, jelikož všechny zápasy se odehrály v pražském studiu, kde spolu kluci mohli i pečlivě potrénovat. Jak se našim hráčům v jednotlivých dnech dařilo a jak náš tým nakonec dopadl se dozvíš v článku!

Už na začátku týdne se naši eReprezentanti začali připravovat na další fázi PLAY-INs. Nejprve dostali přístup k otevřeným účtům v rámci FIFA Ultimate Teamu, díky kterým měli možnost v průběhu turnaje využít všechny karty hráčů ve hře. Poté se naši hráči začali připravovat v rámci přátelských zápasů, kde postupně otestovali různé hráče a taktiky. Nakonec se naši borci sešli ve čtvrtek v pražském studiu, kde doladili zbývající detaily, a mohli se tak vrhnout do další fáze PLAY-INs.

První hrací den odstartoval souboj s Lucemburskem, které i přes malý počet obyvatel dokáže překvapit kvalitou svých hráčů. Oba zápasy skončily vítězstvím soupeře a hned na úvod se tak našim hráčům lehce ztenčily šance na postup. Dalším soupeřem bylo Maďarsko, které naši hráči sice dokázali více potrápit, avšak z dvojzápasu si odnesli pouze jeden bod. Posledním čtvrtečním protivníkem našich eReprezentantů bylo Nizozemsko, které bylo již před začátkem turnaje pasováno do role jasného favorita, což se potvrdilo i na výsledku. Nizozemsko nakonec zvítězilo v obou případech a náš tým se musel po prvním dni spokojit pouze s jedním bodem.

Do druhého hracího dne šel náš tým s tím, že přestože existuje jen malá šance na postup, tak do toho musí dát vše. Hned v prvním duelu s Norskem se našim hráčům hájící české barvy podařilo jednou vyhrát a jednou remizovat. Druhým pátečním protivníkem byla Ukrajina, která však z důvodu ruské invaze nenominovala žádné hráče a našemu týmu se tak automaticky přičetlo šest bodů do tabulky. Našemu týmu ani tyto body „zadarmo“ nepomohly a před posledním zápasem tak bylo jasné, že ani tentokrát se našim borcům nepodaří postoupit do Divize 1. V posledním zápase proti Irsku náš tým pak ještě vybojoval jednu výhru a s celkovým ziskem 14 bodů se česká eRepre umístila na předposledním místě.

Z naší skupiny nakonec postoupilo Nizozemsko, Maďarsko a Lucembursko. Do naší skupiny se naopak vrací Malta a Švýcarsko, které premiérově navíc doplní Polsko. Poslední fáze PLAY-INs je na programu 7. a 8. dubna.