Ve dnech 27.-28.1. se uskutečnila druhá fáze v rámci série PLAY-INs, do které vstupovali naši eReprezentanti s nadějí na postup mezi nejlepší týmy. Cílem tedy bylo se probojovat mezi tři nejlepší týmy ve skupině, k čemuž nám v první fázi chyběl jeden jediný bod, nicméně průběh druhé fáze se hned od začátku nevyvíjel v náš prospěch. Jak druhá fáze probíhala a jak jsme v konečném pořadí dopadli se dozvíte v článku.

Druhá fáze v rámci série PLAY-INs se odehrála v termínu 27.-28.1., přičemž tentokrát byl náš cíle zcela jasný, a to vtěsnat se mezi tři nejlepší týmy a postoupit mezi evropskou elitu. Naší největší motivací byl fakt, že nám postup v minulé fázi unikl pouze o jeden bod, a šance na postup v této fázi se tak jevila jako velice reálná. Již první hrací den nás měl prověřit, zda si dokážeme poradit s favorizovanou Anglií a Izraelem.

Hned v prvním zápase nás čekal soupeř z Anglie, který se dlouhodobě řadí mezi nejlepší týmy na světe. Anglická dvojice ve složení XLTom a MHaywxrd tak vstupovala do zápasu v roli jasného favorita, což se potvrdilo hned v prvním utkání, ve kterém náš soupeř z Britských ostrovů zvítězil 2:0. Bohužel ani ve druhém utkání jsme na našeho soupeře nenašli recept a zápas tak skončil ještě výraznějším rozdílem v poměru 4:0. Do druhého zápasu proti Ukrajině jsme šli v roli favorita, ačkoliv z hlediska výsledků tomu tak nebylo. Ze dvou utkání jsme nakonec brali jediný bod za remízu 1:1 a postup mezi nejlepší týmy se začal komplikovat. Naším posledním soupeřem v rámci prvního hracího dne byl Izrael, který v roli favorita ukázal své kvality a my si tak alespoň odnesli cenný bod za remízu 2:2. Naděje na postup v tuto chvíli vypadaly velmi bledě, nicméně stále bylo možné získat velkou porci bodů během druhého hracího dne.

Během druhého hracího dne nás čekali papírově slabší soupeři a my toho museli využít v boji o cenné body. Bohužel hned první zápas proti Maltě se nesl v podobné režii jako zápas s Anglií a ze dvou utkání jsme nezískali ani bod. V tuto chvíli již bylo jasné, že postup mezi elitu se nám ani tentokrát nepovede. Naši eReprezentanti poté odehráli zápas s Norskem, ve kterém získali opět jen jeden bod. Na výhru jsme tak museli počkat až do posledního zápasu s Maďarskem, kdy jsme nejprve v prvním utkání získali 1 bod, ale v úplně posledním utkání druhé fáze se nám poprvé podařilo ukořistit 3 body a my tak mohli „oslavit“ čestný úspěch.

Ve skupině jsme nakonec skončili na posledním místě a do příští fáze bude zapotřebí výrazně zlepšit naši kvalitu hry. Ze skupiny suverénně postoupila Anglie, která ani jednou neprohrála. Spolu s Anglií se mezi elitu probojoval Izrael a Malta. Naopak do naší Divize se vrací Irsko a Lucembursko. Posledním sestupujícím týmem do naší Divize je Nizozemsko, které paradoxně ovládlo minulou fázi a nyní se představí v naší skupině. Třetí fáze je na programu 10.-11.3. a vy ji budete moci sledovat na našem Twitch kanále.