Naši eReprezentanti se na kompetitivní scéně představí již tento týden. V podvečer 27. a 28.1. totiž proběhne druhá fáze PLAY-INs, z něhož se ty nejlepší týmy mohou kvalifikovat na vytoužený eNations Cup 22. Naše hráče tak opět čekají těžké a zároveň vzrušující zápasy, ve kterých budou potřebovat i vaši podporu. Všechny potřebné informace směrem k druhé fázi turnaje najdete v článku.

Nejprve si ale uděláme krátkou rekapitulaci. Náš tým se na kompetitivní scéně představil naposledy minulý měsíc v rámci nového formátu PLAY-INs. Tento zcela nový formát umožňuje národním FIFA týmům odehrát velkou porci zápasů a zároveň se odtud lze kvalifikovat na závěrečný turnaj pod názvem eNations Cup 22. Celkem se tak uskuteční čtyři fáze PLAY-INs, přičemž šest nejlepších týmů ze všech odehraných fází bude bojovat o postup na již předem zmiňovaný eNations Cup 22.

Jak již bylo dříve řečeno, tak náš tým ve složení Emerickson, Laky a Drmi odehrál první fázi PLAY-INs již v prosinci. Naši borci se na úvod první fáze představili v Divizi 2, odkud se snažili postoupit do elitní Divize. Naši eReprezentanti bojovali o postup mezi nejlepší týmy až do posledního zápasu, nicméně postup nám bohužel unikl o jeden jediný bod. Z postupu mezi nejlepší týmy se tak nakonec radovalo Švýcarsko, Irsko a Lucembursko. Naopak do Divize 2 se propadla Anglie, Norsko a Izrael.

Právě souboj s Anglií by měl být největším tahákem, jelikož právě tento národní tým reprezentují hvězdy světové FIFA scény. Řeč samozřejmě není o nikom jiném, než o Tekkzovi a Tomovi. Hráče pod přezdívkou Tekkz určitě znají všichni fanoušci na FIFA scéně, jelikož tento hráč se i přes svůj relativně nízký věk dokázal prosadit mezi nejlepšími hráči na světě. Památným ročníkem dodnes zůstává sezóna 2018/2019, kdy Tekkz dokázal vyhrát téměř každý velký turnaj a kraloval tak světovému žebříčku. Druhým zmiňovaným hráčem je pak Tom, který ukázal své kvality především v minulém ročníku, kdy se v globálním FIFA žebříčku pohyboval na absolutní špičce. Kromě Anglie nás ale čekají i další těžcí soupeři jako je Malta nebo Izrael. 

„Nejvíce se těšíme na duel s Anglií a Izraelem, jelikož se jedná o velmi kvalitní soupeře. Hlavně Anglii favorizujeme na celkové vítězství ve skupině, protože mají v týmu velmi kvalitní hráče, především Tekkze a Toma. Přestože nás opět nečeká nic jednoduchého, tak se pokusíme vybojovat postup do elitní Divize.“ dodávají naši eReprezentanti před druhou fází.

Program zápasů na čtvrtek (27.1.):

  • Česko X Anglie – 17:55
  • Ukrajina X Česko – 18:50
  • Česko X Izrael – 19:45

Program zápasů na pátek (28.1.):

  • Malta X Česko – 17:00
  • Česko X Norsko – 17:55
  • Maďarsko X Česko – 18:50

Naše hráče tak opět nečeká nic lehkého a už teď vám můžeme slíbit, že boje o postup budou napínavé až do samotného konce. Všechny zápasy budete moci sledovat na našem Twitch kanále.