Naše eReprezentace odehrála 16. a 17. prosince první fázi PLAY-IN, v rámci níž naši hráči bojovali o postup mezi nejlepší týmy v Evropě. V nabité skupině jsme bojovali až do samotného konce, avšak nakonec nám postup unikl o 1 jediný bod. Jak turnaj probíhal a na jaké týmy jsme narazili se dozvíte v článku!

Během dvou hracích dnů proběhla první fáze PLAY-IN, kde se náš tým představil v rámci Divize 2. V této Divizi jsme tak narazili na šest soupeřů – Švýcarsko, Irsko, Lucembursko, Ukrajinu, Maltu a Maďarsko. S každým soupeřem se poté odehrály 2 utkání, přičemž za každou výhru tým dostal 3 body, za remízu 1 bod a za prohru 0 bodů. Tři týmy s největším počtem bodů na konci hracího týdne tak postoupily do elitní Divize 1.

Hned první hrací den nás čekali papírově těžší soupeři – Švýcarsko, Irsko a Lucembursko. Jelikož se hraje formátem 2v2, tak do každého utkání nastoupila předem určená dvojice hráčů. V prvním kole nás čekal největší favorit na vítězství ve skupině, a to Švýcarsko. S tímto soupeřem jsme odehráli 2 vyrovnaná utkání, přičemž první zápas vyšel lépe Švýcarsku a druhý naopak nám. Z tohoto kola tak odešly oba týmy smírně po 3 bodech. Ve druhém kole jsme se střetli s Irskem. V prvním zápase jsme hráli smírně až do 90. minuty, kdy jsme bohužel inkasovali a ze zápasu jsme tak odcházeli bez bodů. Do druhého zápasu jsme však vstoupili pravou nohou a hladce jsme zvítězili v poměru 4:0. Posledním soupeřem v rámci hracího dne bylo Lucembursko, se kterým jsme opět odehráli dvě velice vyrovnaná utkání a oba zápasy tak skončily remízou. Na konci hracího dne jsme tak měli dobrou výchozí pozici pro následující den.

Druhý hrací den bylo pro nás klíčový, jelikož jsme hráli proti slabším soupeřům a šance na postup tak byla veliká. Naším prvním soupeřem byla Ukrajina. První utkání nám vyšlo na jedničku, když jsme hladce zvítězili 3:1. Bohužel druhé utkání se nám vůbec nevyvedlo a prohráli jsme tak 3:0. V dalším kole nás čekala Malta, která i přes svou malou rozlohu má ve svém týmu kvalitní hráče. První utkání s tímto soupeřem byla veliká přetahovaná, avšak v 91. minutě jsme šli do přečíslení 2 na 1, bohužel rozhodčí byl proti a odpískal konec. Utkání tak skončilo 0:0. Ve druhém utkání už naopak Malta ukázala svou kvalitu a zvítězila 2:0. Šance na postup po tomto utkání již nebyly v našich rukou a my se tak museli spoléhat na výsledky soupeřů. Naším posledním soupeřem pak bylo Maďarsko, které jsme v obou utkáních porazili v poměru 3:1.

Naši eReprezentanti tak v první fázi PLAY-IN vybojovali chvályhodných 18 bodů, které nám nakonec stačily pouze na 4. místo ve skupině. Z postupu do Divize 1 se tak radovalo Švýcarsko, Irsko a Lucembursko. Naopak do naší skupiny se přesunuly Izrael, Norsko a Anglie. Další fáze PLAY-IN je na programu 27.-28.1.2022 a vy ji budete moci sledovat opět na našem Twitchi.