Naši eReprezentanti se na kompetitivní scéně představí již tento čtvrtek, a to hned v novém formátu pod názvem PLAY-IN. Tento nový formát umožní jednotlivým národním FIFA týmům odehrát velkou porci zápasů a zároveň se odsud mohou ty nejlepší týmy kvalifikovat přímo do PLAY-OFF. Jakým systémem se hraje a kdy budete moci sledovat naše eReprezentanty v akci se dozvíte níže!

V čem spočívá PLAY-IN?

PLAY-IN je zcela nový formát v rámci turnaje eNations Cup, který se řadí mezi největší FIFA turnaje na světě.
V rámci PLAY-IN formátu se bude hrát po dobu 4 hracích týdnů, ze kterých celkem 6 týmů postoupí do PLAY-OFF. Týmy, které se nekvalifikují z PLAY-INs, budou mít možnost zabojovat o PLAY-OFF v květnové kvalifikaci. Český tým ve složení Emerickson, Drmi a čerstvě také Laky se tak představí v rámci
evropské kvalifikace PLAY-IN.

Jakým formátem se budou hrát PLAY-INs ?

Všechny evropské země, které se rozhodly do PLAY-INs zapojit, budou rozděleny do dvou Konferencí na základě pozice v FIFA žebříčku. Každá Konference je následně rozdělena do dvou Divizí. V Divizi 1 je vždy 8 nejlepších týmů a v Divizi 2 je poté 7 zbylých týmů. Po každém hracím týdnu se 3 nejlepší týmy z Divize 2 přesunou do Divize 1. Naopak 3 nejhorší týmy z Divize 1 se přesunou do Divize 2. Složení jednotlivých Divizí se tak vždy mění na základě výsledků z posledního hracího týdne, přičemž se automaticky vymažou body všem týmům a každý hrací týden tak začíná od nuly.

Co se týče formátu, tak během jednoho hracího týdne bude hrát každý s každým dvakrát v rámci své Divize, přičemž za výhru jsou 3 body, za remízu 1 bod a za prohru 0. Jednotlivé hry se hrají formátem 2v2, přičemž je možné libovolně kombinovat dvojice pro různé zápasy. Jelikož je náš tým v evropském žebříčku na 23. místě, tak začne první hrací týden v Divizi 2 a Konferenci 1.

Jaký je postupový klíč?

Pro účast v PLAY-OFF existují dva postupové klíče:

  1. Dva týmy, které budou poslední hrací týden na prvním místě v rámci Divize 1 v každé Konferenci, postoupí do PLAY-OFF.
  2. Dva týmy z každé Konference, které budou mít ze všech hracích týdnů nejvíce tzv. konzistentních bodů, jejichž výpočet je určen umístěním v dané Divizi, postoupí do PLAY-OFF.

Kdy budete moci sledovat zápasy naší eRepre?

Program zápasů na čtvrtek (16.12.):

  • Česko X Švýcarsko – 17:55
  • Irsko X Česko – 18:50
  • Česko X Lucembursko – 19:45

Program zápasů na pátek (17.12.):

  • Ukrajina X Česko – 17:00
  • Česko X Malta – 17:55
  • Maďarsko X Česko – 18:50

Všechny zápasy našich eReprezentantů budete moci sledovat na našem TWITCH kanále.