Nový ročník FIFA 22 se dočká oficiálního vypuštění 1.10. a spolu s ním se do hry opět vrací naši eReprezentanti – Emerickson a Drmi. Ti už se pečlivě připravují na nadcházející sezonu v režimu FUT, ve kterém nás čeká hned několik podstatných změn. Než se ale vrhneme na nový ročník, pojďme si ještě krátce připomenout počínání našich borců v loňském ročníku!

Nejprve začněme s loňským ročníkem FIFA eNations Cupu 21. V dubnu letošního roku se odehrála kvalifikace o 2 posty nových českých eReprezentantů. Kvalifikaci ovládl Emerickson reprezentující AC Sparta Praha eSports, kterého doplnil Drmi z týmu Cryptova. Tito hráči poté navlékli reprezentační dresy a začali se připravovat na kvalifikační fázi eNations Cupu 21.

V květnu pak proběhl los kvalifikačních skupin na eNations Cup 21. Český tým byl přiřazen
do skupiny D, ve které na nás čekaly týmy Německa, Bulharska, Rumunska, Malty, Lucemburska a Severního Irska. V této nabité skupině nakonec Emerickson s Drmim obsadili 6. místo, což bohužel znamenalo konec nadějí českého týmu v účasti na závěrečném turnaji. Nutno dodat, že závěrečný turnaj, který se měl konat v Kodani, se z důvodu pandemie COVID-19 nakonec neuskutečnil. 

Nicméně teď už se podíváme na novou FIFA 22. Se startem nového ročníku přichází hned několik podstatných změn, se kterými se musí naši eReprezentanti popasovat. Tou asi největší novinkou je zkrácení tzv. “víkendovky” ze 30 zápasů na 20. Účast ve Víkendové lize je navíc podmíněna novým formátem Playoffs, do kterého se hráči probojují skrze Division Rivals. Právě v režimu Playoffs se poté bude lámat chleba, jelikož zde se bude rozhodovat o tom, kdo se Víkendové ligy zúčastní, a kdo nikoliv.   

Spolu s novým ročníkem FIFA 22 se na scénu vrací i eNations Cup 22, v rámci kterého se dočkáme nejen pozměněného formátu, ale i nabitějšího programu pro naše eReprezentanty. O všech novinkách ohledně dění v eRepre vás samozřejmě budeme pravidelně informovat, avšak nyní  nám nezbývá nic jiného, než popřát našim borcům do nového ročníku hodně štěstí!