EURO je konečně tady. Budete ho sledovat?

Drmi: Já EURO budu stoprocentně sledovat, jelikož to je po třech letech konečně velký turnaj ve fotbale. Jinak na EURO se těším hodně a doufám, že naše reprezentace předvede dobré výkony. Zároveň věřím, že zde uhrajeme dobrý výsledek a postoupíme ze skupiny.

Emerickson: Já se na to také velmi těším, jelikož EURO se muselo o rok přesunout kvůli covidu, takže teď máme zhruba na měsíc o fotbal postaráno. EURO budu stoprocentně sledovat a věřím, že fotbaloví diváci zažijí spoustu zajímavých zápasů. 

Jak si myslíte, že se české reprezentaci povede ve skupině D? Budete sledovat zápasy naší repre?

Drmi: Na EURU budu chtít sledovat co nejvíc zápasů a rozhodně si nenechám ujít žádný zápas naší reprezentace. Myslím si, že náš tým má kvalitu na to, aby postoupil ze druhého nebo třetího místa do osmifinále.

Emerickson: My už dopředu plánujeme se s kamarády sejít a koukat se na zápasy naší reprezentace. Za mě favorit naší skupiny je rozhodně Anglie a o druhé místo podle mě budeme bojovat s Chorvaty. Nicméně nakonec dávám Česko na třetí místo s tím, že se podle mě kvalifikujeme do osmifinále. 

V prvním zápase nás čeká domácí Skotsko. Co od tohoto zápasu čekáte a na koho by si měli dát svěřenci Jaroslava Šilhavého pozor?

Emerickson: Podle mě bude zápas se Skotskem velmi pikantní, jelikož Sparta i Slavia se potkaly se skotskými týmy v Evropské lize. Hlavně u zápasu Slavie to bylo hodně vyostřené, takže je možné, že se to částečně přenese i do tohoto zápasu. Nicméně v tomto zápase nám věřím a tipuju výhru našich v poměru 2:1.

Drmi: Upřímně já ve skotské reprezentaci moc hráčů neznám, takže tady našim borcům úplně moc neporadím. Ale očekávám, že to bude velmi náročný zápas, kde Skotové budou hrát z pevné defenzivy. Nicméně věřím, že vstřelíme rychlý gól v první půli a vyhrajeme celkem 2:0.

V druhém zápase se naše repre představí proti silnému Chorvatsku. Co čekáte od tohoto zápasu?

Emerickson: Tento zápas bude asi velmi vyrovnaný. Chorvaté budou mít podle mě herně navrch, ale za sebe tipuju buď remízu, nebo těsnou prohru o jednu branku. 

Drmi: Já si myslím, že Chorvati zažili vrchol na Mistrovství světa 2018, kde vlastně postoupili až do finále. Aktuálně se domnívám, že jejich nejlepší generace už trochu stárne, ale i přesto stále patří k těm top týmům, které se představí na letošním EURU. Zápas proti nim bude opět velice náročný, ale věřím, že urveme remízu.

V posledním zápase nás čeká opět domácí tým, a to Anglie. Jak myslíte, že zápas dopadne?

Drmi: Anglii už jsme relativně nedávno dokázali překvapit v domácím prostředí, kde jsme je porazili 2:1. Nicméně v tomto zápase si myslím, že nás Anglie zvládne porazit. Ale je možné, že třeba nasadí nějakou slabší sestavu, jelikož to bude jejich poslední zápas ve skupině, a můžou už mít jistý postup. Takže stát se může cokoliv. 

Pokud bychom tedy získali 4 body ve skupině, tak věřím, že bychom postoupili díky skóre i ze druhého místa.

Emerickson: Za mě také šance na výhru určitě je, ale podle mě budou mít Angličané výhodu domácího prostředí, kde je poženou fanoušci. Samozřejmě, že Anglie bude pod velkým tlakem, jelikož se od nich očekává hodně, protože během posledních několika desítek let nebyla na turnajích příliš úspěšná. Celkově ale tipuju, že se Anglie dostane minimálně mezi nejlepší 4 týmy na turnaji, a výsledek zápasu s námi bude 3:1 ve prospěch právě Anglie.

Nyní se vrátíme k českému výběru. Kteří hráči by podle vás neměli určitě chybět v sestavě?

Drmi: Očekávám, že klíčová úloha bude patřit středu zálohy, kde nastupuje duo Souček a Král. Dále se určitě můžeme spolehnout na Schicka v útoku a na naše krajní obránce Coufala a Bořila, kteří dokážou zahrát kvalitně.

Emerickson: Za mě není úplně problém poskládat tu zálohu a útok, jelikož podle mě máme za posledních 5 let nejsilnější sestavu. Trochu nejistý jsem ohledně stoperské dvojice, kde je velmi těžké určit koho postavit, ale za mě bych postavil asi Kalase a Čelůstku. Celkově si ale myslím, že nás bude táhnout hlavně Tomáš Souček, který prožil výbornou sezonu v Premier League. Dále bych byl rád, kdyby se v základu představil i Adam Hložek. Gólově pak budeme spoléhat především na Patrika Schicka.  

Uvítali byste oproti očekávané sestavě nějakou změnu?

Drmi: Za sebe bych rád viděl na pozici stopera Zimu místo Čelůstky, který podával ve Slavii dobré výkony a zasloužil by si určitě šanci. Dále bych rád uvítal větší zapojení Adama Hložka, který také letos předvádí fantastické výkony.

Emerickson: Jak jsem říkal předtím, tak bych se nebál postavit Adam Hložka místo například Lukáše Masopusta.  

Které národy považujete za největší favority a proč? Koho tipujete na celkového vítěze?

Drmi: Za sebe považuji jako největšího favorita Portugalsko, kterému zároveň fandím, a doufám, že poslední turnaj pro Ronalda bude vítězný. Jinak za další favority určitě považuji Francii a Anglii, které mají silnou a mladou generaci.  

Emerickson: Já bych mezi největší favority také zařadil Francii a Anglii, které bych ještě doplnil o Belgii a Německo. Německo zároveň hraje poslední turnaj pod Joachimem Löwem, takže se určitě budou chtít ukázat v dobrém světle. Nejvíc ale věřím Francii, protože mají neuvěřitelný tým, kde se sešla generace fotbalových hvězd. Bude i hodně záležet, jak si sednou jako tým, ale celkově by pro mě bylo velkým překvapením, kdyby se neprobojovali mezi nejlepší čtyři týmy.  

Kdo je podle vás černý kůň turnaje?

Drmi: Za mě je černý kůň turnaje Turecko. Přestože k tomuto týmu nechovám velké sympatie, tak si myslím, že s jejich týmem mohou překvapit a dostat se mezi nejlepší osmičku.

Emerickson: Zde se shodnu s Drmim. Turecko má dobrý útok, kde na hrotu nastupuje Burak Yilmaz a mají samozřejmě i další kvalitní hráče. Celkově mají velice konkurenceschopný tým, který může překvapit. 

Na které hráče se nejvíce těšíte? Ať už na základě FIFY, nebo na základě reálného fotbalu?

Emerickson: Já osobně se nejvíc těším na výkony hráčů Chelsea, kde jsem zvědavý na výkony Masona Mounta nebo Kaie Havertze. Dále mě zajímá i Ngolo Kante, který by se v případě úspěšného turnaje mohl zařadit k aspirantům na Zlatý míč. Jinak bude zajímavé sledovat výkony Mbappého a Ronalda, pro kterého by to mohl být jeden z posledních turnajů za reprezentaci. 

Drmi: Já se osobně hodně těším na francouzskou spolupráci v útoku mezi Mbappém a Benzemou, kde se druhý jmenovaný teď po několika letech vrátil do reprezentace. Dále se těším na spolupráci v Portugalsku mezi Ronaldem a Brunem Fernandesem, kterým by to spolu mohlo sedět.

Máte vyhlédnutého nějakého mladého hráče, který by mohl na šampionátu zazářit, a stala by se poté z něj velká hvězda?

Drmi: Myslím, že klidně by to mohl být náš Adam Hložek, který pokud dostane šanci, tak dokáže ukázat své kvality a získat si tak ještě větší povědomí po Evropě.

Emerickson: Podle mě by také mohl vylétnout Hložek, který by mohl předvést dobré výkony, a získat si tak jméno v Evropě. Ještě jsem zvědavý na výkony Alexandera Isaka ze Švédska, pro kterého by následující EURO mohlo být vstupenkou do některého z velkých klubů.

Jaké hráče tipujete, že se dostanou do finální Jedenáctky turnaje?

Emerickson: Courtois – Walker, Varane, Dias, Cancelo – Kante, Bruno Fernandes, De Bruyne – Mbappe, Lewandovski, Ronaldo

Drmi: Courtois – Cancelo, Dias, Varane, Robertson – Kante, De Bruyne, Bruno Fernandes – Ronaldo, Kane, Mbappe