Během čtvrtečního a pátečního odpoledne se odehrála kvalifikační část o postup na eNations Cup ve hře FIFA. V ní nás reprezentovali Emerickson s Drmim, kteří se představili ve skupině D spolu s Německem, Bulharskem, Rumunskem, Maltou, Lucemburskem a Severním Irskem. Jak si naši eReprezentanti počínali se dozvíte v článku. 

Ve čtvrtek 20.5. sehráli naši eReprezentanti první 3 zápasy v rámci kvalifikace na eNations Cup, který se odehraje během srpna v dánské Kodani. Hned první hrací den se tak náš výběr střetl s Lucemburskem, Německem a Maltou, přičemž právě druhý zminěný tým patřil mezi největší favority celé skupiny D. 

V prvním zápase se představil Emerickson, který změřil své síly s ivanilsonem na konzoli PlayStation. Bohužel Emerickson prohrál zápas v poměru 0:4 a do boje tak šel Drmi na konzoli Xbox. Drmi svůj zápas nakonec taky nezvládl a po prvních dvou utkáních jsme tak byli bez bodu. Ve druhém dvojutkání jsme nastoupili proti favorizovanému Německu, kde se nám podařilo získat první 3 body, které vybojoval Drmi proti aktuální evropské jedničce DullenMikeovi. Naším posledním soupeřem téhož dne byla Malta, proti které jsme získali další 3 body díky Drmiho vítězství. Po prvním hracím dní jsme tak měli pouhých 6 bodů, nicméně šance na postup stále žila.

Druhý hrací den na nás čekali soupeři ze Severního Irska, Bulharska a Rumunska. Hned v prvním zápase se Severním Irskem se Emericksonovi povedlo získat 3 body a naše šance na případný postup se zvýšily. Drmi ve druhém zápase po obrovské smůle vybojoval pouze bod za remízu 4:4. Naši svěřenci poté přidali do tabulky už jen jeden bod za remízu proti Bulharsku. Česká eReprezentace tak v letošním ročníku eNations Cupu končí se ziskem 11 bodů na šestém místě, ze kterého již bohužel není šance postoupit na závěrečný turnaj. Emerickson s Drmim si alespoň odnesli cenné zkušenosti, které mohou zužitkovat na dalších turnajích!