Ještě nikdy v historii se žádnému českému hráči nepodařilo dostat na světový finálový EA event ve FIFĚ. Zlomit se to v evropské kvalifikaci tento týden pokusí čeští eReprezentanti Emerickson a DRMi.

Vůbec poprvé se Česká republika díky projektu eRepre zúčastní tohoto nejprestižnějšího turnaje zemí ve FIFĚ. Evropská kvalifikace se uskuteční tento týden – ve čtvrtek a pátek je na programu skupinová fáze. Týmy, které z ní postoupí, čeká následně hned v sobotu play-off, jehož závěrečná fáze vyvrcholí v neděli.

Celkem se v evropské kvalifikaci utká třicet zemí o jedenáct postupových míst. Urvat jedno z nich je snem také české eRepre, která se představí ve skupině D, která se jeví jako „hratelná.“ Los Emerickson okomentoval takto:

V naší skupině jsou samozřejmě všichni kvalitní, ale na druhou stranu i hratelní. Ve FIFĚ se může stát cokoliv. Myslím, že máme na to urvat postup ze skupiny.

Z každé skupiny do playoff postoupí čtyři nejlepší. Všechny zápasy české eRepre budou mít fanoušci možnost sledovat živě na streamu na twitch.tv/erepre. Program je následující:

ČTVRTEK 20.5.

17:00 ČR x Lucembursko (1.ivanilsonlpvm x Emerickson, 2. Ciscinho x DRMi10)

18:00 ČR x Německo (1. RBLZ_Umut x Emerickson, 2. DullenMIKE x DRMi10)

19:00 ČR x Malta (1. Emerickson x SAF Spiter, 2. DRMi10 x Turbuleense)

PÁTEK 21.5.

17:00 ČR x Severní Irsko (1. Emerickson x Lukereid001, 2. DRMi10 x SeanFlossyFIFA)

18:00 ČR x Bulharsko (1. Emerickson x FUTWIZ DrNW, 2. DRMi10 x Sanchezisgoat)

19:00 ČR x Rumunsko (1. PCosmin6 x Emerickson, 2. DRMi10 x TG RvPLegend10)

S každou zemí eRepre odehraje dvě utkání – jedno na Playstationu a jedno na Xboxu, přičemž výsledek každého jednotlivého zápasy se počítá do tabulky. Zápasy na Playstationu bude hrát Emerickson, zatímco DRMi trénuje na Xboxu. Pro všechna utkání budou mít reprezentanti k dispozici otevřené FUT účty, které jim umožní si složit tým ze všech hráčů ve hře.

Pokud se českému týmu podaří postoupit ze skupiny, další souboje jej budou čekat v sobotu od 15 hodin, v případě dalšího postupu v neděli od 16:30.

Už v rámci evropské kvalifikace je pro týmy nachystán zajímavý Prize pool ve výši 48 000 dolarů.

Finálový event se uskuteční 20. – 22. Srpna v Dánské Kodani, kde si to mezi sebou rozdá 24 nejlepších týmů světa o nejprestižnější trofej ve FIFĚ a 500 000 amerických dolarů.

Nezapomeňte sledovat Instagram eRepre, kde se dozvíte aktuální novinky a výsledky.