Ve středu 12. 5. proběhl los kvalifikačních skupin na FIFA eNations Cup 21. V kvalifikaci se představí naši čerství reprezentanti, Emerickson a DRMi, kteří budou bojovat o postup na závěrečný turnaj v Kodani. Na koho ve skupině narazí a kde bude možné zápasy sledovat, se dozvíte v článku!

Během středečního odpoledne proběhl los, který rozřadil evropské národní týmy do 4 základních skupin. V těchto skupinách budou mezi sebou bojovat mužstva o účast na závěrečném turnaji konaném v dánské Kodani, na němž se představí  celkem 24 nejlepších týmů z celého světa, 11 z nich postoupí právě z Evropy. Jedním z těchto týmů může být i český výběr, který byl přiřazen do kvalifikační skupiny D:

Pravděpodobně největším favoritem skupiny D je Německo, které tradičně produkuje výborné hráče ve FIFĚ. Z německého výběru se v kvalifikaci představí např. Umut, který hraje za Red Bull Lipsko Gaming, zároveň patří k nejlepším hráčům v Evropě. Nicméně z této velmi vyrovnané skupiny má šanci postoupit opravdu každý a my budeme doufat, že se to naším eReprezentantům podaří!

Co na los říkají hráči?

Emerickson:

Největší favorit v naší skupině je určitě Německo, na zápas s nimi se těším nejvíce. V naší skupině jsou samozřejmě všichni kvalitní, ale nadruhou stranu i hratelní. Ve FIFĚ se může stát cokoliv. Myslím, že máme na to urvat postup ze skupiny.

DRMi10:

Myslím si, že nám byla vylosována vyrovnaná skupina, ve které může pomýšlet na postup každá země. Největším favoritem bude určitě Německo a Rumunsko. Nejvíc se těším na zápas s německým reprezentantem DullenMikem, který je momentálně evropskou jedničkou na Xboxu. Šance na postup ale určitě máme a dáme do toho maximum.

Utkání skupiny D se odehrají příští týden ve čtvrtek a pátek 20-21.5., a všechny zápasy českého týmu bude možné sledovat na našem Twitchi.