Ve čtvrtek 6.5. sehrálo duo Emerickson a DRMi10 svá první přátelská utkání směrem k nadcházející kvalifikaci na FIFA eNations Cupu. Během jednoho dne tak sehráli zápasy proti výběrům z Bulharska a Polska. Jak se dvojice hráčů zhostila prvních zápasů v roli eReprezentantů, se dozvíte níže!

Ve čtvrtek se utkala naše dvojice čerstvých eReprezentantů v přátelských zápasech proti nejlepším hráčům z Bulharska a Polska. Hráči před přáteláky dostali opět přístup k tzv. otevřeným účtům, kde si mohli sestavit tým podle svých představ.

V 13:00 byl nejprve na řadě duel s Bulharskem, v rámci nějž odehráli oba naši hráči 2 zápasy. V rámci této série čtyř utkání se nám bohužel podařilo zvítězit pouze jednou, a to když Emerickson porazil soupeře jménem IliyaStoyanov 2:1. Souboj s Bulharskem tak skončil celkově 1:3 v náš neprospěch, ale zároveň je potřeba dodat, že naši hráči předvedli slušné výkony a ve všech prohraných zápasech nestačili na soupeře pouze o jeden jediný gól.

V 17:00 byl poté naplánován duel proti našim sousedům z Polska. Opět se hrálo systémem, kdy oba hráči odehráli dva zápasy proti různým soupeřům ze sousední země. Naši eReprezentanti odehráli slušná utkání, nicméně celkové skóre hovořilo 1:3 v náš neprospěch. Jedinou naší výhru zaznamenal DRMi10, který porazil soupeře jménem polako vysokým rozdílem 6:0. Jen kousek jsme ale byli od celkové remízy, ale Emerickson neměl při penaltách tolik štěstí jako jeho soupeř.

Tyto přátelské zápasy tak posloužily jako výborná příprava na nadcházející kvalifikaci, ze které se budou naši hráči snažit probojovat na eNations Cup 21. Proti hráčům patřícím do světové špičky jsme odehráli velmi vyrovnané zápasy, kde nám chyběl klid a štěstí v zakončení. 

Kvalifikace se odehraje 20-21. 5., tak naším borcům držte palce!