V pondělí 26.4.  naši PES reprezentanti odehráli druhou část kvalifikace na eEURO, kdy se pro postup museli pokusit o zázrak a vyhrát většinu svých zápasů.

V prvním utkání naši borci narazili na Gruzii, se kterou v prvním střetnutí prohráli celkem 6:3. Tentokrát přes úvodní výhru viwannera 2:1 a sykyho porážku 0:1 jsme si odnesli 1 bod za remízu 2:2 do tabulky.

Dále nás čekali Řekové, velký favorit a lídr tabulky po první části kvalifikace. Ani tentokrát jsme se jim nemohli rovnat a prohráli celkem 6:1. Mnohem vyrovnanější byl zápas se silným Nizozemskem. Viwanner sice prohrál první duel 3:1, ale syky ve druhém zápase vyhrál 2:1 a jen jeden gól scházel k tomu, aby zajistil bod také proti tomuto soupeři.

Čtvrté utkání proti Bělorusku slibovalo možnost dosažení plného počtu bodů, neboť právě tohoto soupeře jsme minule porazili. Stejně nadějně to vypadalo i tentokrát, kdy jsme první zápas vyhráli 2:1. Nicméně v tom druhém syky bohužel prohrál o dva góly a tři body tak putovaly na stranu Běloruska.

Poslední zápas se Skotskem tak rozhodoval o tom, zda skončíme na čtvrtém, pátem nebo posledním místě tabulky. Po prvním utkání to vypadalo na poslední variantu, protože viwanner prohrál 3:2, nicméně syky napravil své zaváhání s Běloruskem a díky výhře 2:0 zajistil 3 body pro naše barvy.

Nakonec jsme se tak o skóre umístili na pěkném 4. místě v tabulce před Skotskem a Běloruskem.