V rámci první části kvalifikace na eEURO 2021 se představili naši eReprezentanti Syky a viwanner ve skupině J, ve které se snažili bojovat o postup na tuto velkou událost. Dvojici reprezentantů ještě doplnil loňský účastník KillDalos, jenž se také zapojil do dvou vybraných utkání. Jak se našemu výběru dařilo a kdy odehrají odvetné zápasy, se dozvíte níže.

Naši eReprezentanti odehráli první část kvalifikačních bojů ve středu 29.3. V rámci skupiny J se tak postupně utkali s výběrem Gruzie, Řecka, Nizozemska, Běloruska a Skotska. Zvlášť na duel se Skotskem byla upřena pozornost českých diváků vzhledem k nedávné situaci, která se přihodila fotbalistům Slavie na půdě skotského Glasgow Rangers. 

V prvním zápase se náš výběr utkal s reprezentací Gruzie a nasazenou dvojicí byl Syky a viwanner. Přestože Gruzie patří ve skupině z hlediska žebříčku FIFA k nejhůře postaveným týmům, tak právě tento tým se v první fázi ukazoval v dobrém světle. Český výběr tak hned v prvním zápase utržil prohru 3:6 a už se mentálně připravoval na další zápas.

Do druhého zápasu nastoupili naši eReprezentanti ve stejném složení jako proti Gruzii. Favorizovaný řecký výběr v loňské kvalifikaci neztratil ani bod a svoji dominanci potvrdil i v tomto utkání, kdy porazil náš výběr v poměru 3:7. Vendeta za prohru v semifinále EURA 2004 se tak nakonec nekonala. Přes první těsný zápas se bohužel v druhém utkání nepodařilo náskok stáhnout a soupeř do otevřené obrany několikrát zavěsil.

Ve třetím utkání proti Nizozemsku se pozměnilo složení týmu, kdy místo Sykyho nastoupil KillDalos. Nizozemsko stejně jako Řecko v loňském roce neztratilo v kvalifikaci ani bod, a tak bylo jasné, že náš výběr nečeká nic snadného. Zápas proti českému týmu nakonec žádné překvapení nepřinesl a my jsme si tak odnesli další prohru v poměru 2:6. Nutno ale dodat, že v zápasech provázela naše hráče ohromná smůla.

Do čtvrtého zápasu šel náš tým ve složení KillDalos a Syky proti Bělorusku. Do tohoto zápasu šel náš výběr s cílem zlomit prokletí a odnést si první 3 body. Nakonec se to povedlo a po výhře KillDalose 1:0 a sykyho 3:2 jsme si tak odnesli první výhru ve skupině v poměru 4:2. 

Poslední a zároveň nejvypjatější duel odehrál náš výběr ve složení Syky a viwanner proti Skotsku. Vzhledem k nedávné situaci, která se přihodila Slavii ve Skotsku, šli do utkání naši eReprezentanti značně namotivováni. Nicméně ani jednomu týmu se během 180 herních minut nepodařilo skórovat, a tak se týmy rozešly každý s 1 bodem.

Právě se Skotskem se náš tým dělí o čtvrtou příčku ve skupině J, kde mají shodně po čtyřech bodech. Skupinu po první fázi jasně vede Řecko s třinácti body, které si jde nekompromisně pro postup. Doufejme, že v druhé části kvalifikaci se obrátí štěstí na naši stranu a dosáhneme tak lepších výsledků, i když postup už je spíše jen v rovině teorie. 

Druhá fáze kvalifikace se odehraje v pondělí 26.4. a všechny zápasy našich eReprezentantů bude možné sledovat na našem Twitchi.