Už tuto sobotu odstartuje první otevřená kvalifikace pro všechny české hráče FIFY starší 16 let o postup do finále mezi 16 nejlepších. Polovinu finalistů již známe a jedná se o hvězdná jména české efotbalové scény.

Ve čtvrtek totiž proběhla uzavřená online kvalifikace mezi loňskými PS finalisty. Těchto 14 hráčů bylo rozděleno do dvou skupin po sedmi hráčích. Ve skupině A potvrdili roli favorita známí hráči, a tak M4tk05, Emerickson, ElKosinero i Huhnak postoupili do playoff části. 

Do druhé skupiny byli rozlosování hned 3 zástupci ACS esports – JamesBony, Caster a MarioOoso. Posledním dvěma jmenovaným se skupinové zápasy povedli nejvíce a společně s kkarlosem a SIGMorcajsem pokračovali do playoff. 

V něm Emerickson, MarioOoso i M4tk05 potvrdili své pozice a v systému BO3 po dvou zápasech postoupili do semifinále. Jediný zápas, který se hrál na 3 zápasy, byl ten mezi Casterem a Huhnakem. I přesto, že Caster svou skupinu vyhrál, naopak Huhnak v té své byl až na 4. místě, tak to byl právě on, kdo tento duel zvládl lépe. 

V semifinále Huhnak navíc porazil také Emericksona a společně s M4tkem, který porazil MarioOosa se stali dalšími finalisti. Poražení semifinalisté z pražské Sparty se ještě utkali mezi sebou o poslední postupové místo, které si uzmul MarioOoso.

Emerickson si tak bude muset postup vybojovat v jedné ze čtyř veřejných kvalifikací, kde na něj můžeš narazit i ty!

První polovina finalistů tak zahrnuje samé známé hráče: 1. Laky, 2. Kobby, 3. Drmi10, 4. Seron, 5. Huhnak, 6. RIIJK, 7. MarioOoso, 8. M4tk05.

Probojuješ se mezi ně?