V rámci unikátní ankety o eFotbalistu roku jsme vyzpovídali vítěze Hlasování fanoušků na našem Instagramu a hvězdu české FIFA scény Emericksona, hráče AC Sparta Praha esports. S jakým finálním umístěním by byl spokojen a jak se těší na blížící se FIFA kvalifikaci?

Co jsi říkal na to, kdy ses poprvé dozvěděl, že se bude historický poprvé vyhlašovat oficiální anketa eFotbalista roku?

Je to pro nás úžasné! Jeden z nás bude vyhlášen po boku našich nejlepších fotbalistů. Krásná ukázka toho, jak náš esport ve FIFĚ jde kupředu ať už herně či marketingově.

eFotbalista se bude navíc vyhlašovat společně s hlavní anketou o fotbalistu roku v televizním přenosu, povyšuje to ještě její význam?

Rozhodně ano.  Jsem rád, že toho můžu být součástí hned při první ročníku eFotbalista roku. Navíc z toho bude přenos  v TV a naše rodiny to mohou sledovat.

Viděl jsi podobnou anketu například někde v zahraničí? Čekal jsi, že se v ČR objeví tak brzy?

Ano, viděl. Myslím, že tohle třeba v Německu funguje už déle a velmi se mi to líbí.  Byl jsem mile překvapen, když jsem se dozvěděl, že se tohle bude konat i u nás.

Stal ses vítězem Hlasování fanoušků na Instagramu eRepre o nejlepšího hráče, co na to říkáš?

Skvělý pocit! Jsem velmi potěšen, že v tak velké konkurenci výborných hráčů jsem byl zvolen fanoušky právě já. Je to věc, za kterou bych jim chtěl poděkovat!

Upřímně, čekal jsi, že toto hlasování vyhraješ? Tvá komunita je proslulá…

Moje komunita je, dá se říct, tou nejsilnější a největší, takže mi to přišlo do úvahy, že bych to mohl vyhrát. Děkuji každému za hlas na sociálních sítích.  Znamená to pro mě opravdu hodně a jsem jim za to vděčný a je to další motivace pokračovat dále v práci a zlepšovat se.

Věříš, že by ses celkovým eFotbalistou roku mohl stát ty? Případně s jakým umístěním bys byl spokojen?

Těžko říct, mám svůj osobní tip, kdo by si to zasloužil vyhrát více než já. Počkáme na celkové hlasování. Určitě bych byl spokojen třeba s TOP3.

Kdo si myslíš, že má největší šanci na vítězství?

Konkurence je opravdu veliká. Už jen to, že někteří velmi kvalitní hráči se nedostali do užšího výběru hlasování. Tuším, že se bude rozhodovat mezi dvojicí Seron a Laky.

Věříš, že anketa bude pokračovat i v dalších letech? Konkrétně rok 2021 pro tebe vypadá zatím výsledkově nadějně…

Rozhodně v to doufám. Je to zajímavé zpestření pro nás hráče a další motivace do budoucna být vyhlášen na tak významném eventu. Rok 2021 pro mě začal velmi dobře. Hlavně díky tomu českému rekordu ve WL, který stále držím. Doufám, že se mi konečně podaří urvat nějaký dobrý výsledek na velkém turnaji u nás, například v blížící se e:LIZE.

Můžeme prozradit, že se blíží eRepre kvalifikace ve FIFĚ o post českého reprezentanta na celý rok s možností se zúčastnit mezinárodní kvalifikace na FIFAe Nations Cup. Jak se na ní těšíš a s čím do ní půjdeš?

To rád slyším! Určitě se na ni patřičně připravím a přistoupím k tomu velmi zodpovědně, protože tahle šance je jen jednou za celý rok.

Co by pro tebe znamenalo stát se prvním FIFA reprezentantem ČR?

Velká čest a hrdost. Tohle je prakticky asi to nejvíc, co se českému hráči může podařit. Spousta z nás hraje v nějakém esportovém klubu či týmu, ale post v týmu eRepre je rozhodně něco speciálního.

 

Vyhlášení ankety eFotbalista roku 2020 se uskuteční 23. března večer v televizním přenosu na ČT Sport.