Kvalifikace jsou již minulostí. Online finále, ze kterého vzejdou dva čeští eReprezentanti pro rok 2021 ve hře Pro Evolution Soccer, zná jména všech šesti finalistů. Vítězové budou po celou následující sezonu součástí české reprezentace a budou se účastnit mezinárodních soutěží, kterým vévodí eEURO 2021.

Otevřené kvalifikace, které se konaly v neděli 6. prosince a ve středu 9. prosince nabídly desítky kvalitních zápasů, ve kterých rozhodovaly i ty nejmenší chyby. Hrací systém kvalifikací byl oproti loňské kvalifikaci, ze které vzešli historicky první čeští eReprezentanti syky10 a KillDalos, značně pozměněn.

Účastníci obou kvalifikací byli rozděleni do jednotlivých skupin, ve kterých se systémem každý s každým (BO1) porvali o dvě postupová místa do následujícího playoff. Vyřazovací část kvalifikace se odehrála klasickým pohárovým pavoukem na dva vítězné zápasy (BO3).

1. kvalifikace (neděle 6. 12.)

První online kvalifikace se zúčastnilo 25 hráčů, kteří byli rozděleni do 6 skupin. 

Ze skupiny A si postup do playoff vybojovali teiNy, který celou skupinu ovládl bez ztráty jediného bodu a Roumen1989. Ve skupině B se z postupu radoval Macaluki s plným počtem bodů a Soucek. Ze třetí skupiny, nesoucí označení C se do playoff probojoval HronasCzech a MaroCZE90, kterému k postupu pomohlo lepší skóre. Postup do playoff si díky svým výsledkům zajistili i tito hráči: Konta101, JirikCZ7 (skupina D), lezbatkoCZ, HaTeMeCZ (skupina E) a RosseLibor1907 ze skupiny F.

Vyřazovací část, ve které se hrálo o dvě postupová místa do online finále, nabídla vyrovnaná klání. Kdo chtěl postoupit do finále, musel předvést svoji kvalitu a zvládnout celkem tři nástrahy, respektive dvě. Někteří hráči po postupu ze skupiny měli štěstí na volný los a byli nasazeni rovnou do čtvrtfinále. 

S nástrahy turnajového pavouka se nejlépe vypořádal HronasCzech, který v osmifinále porazil lezbatkoCZ 2:0. Ve čtvrtfinále si poradil s hráčem nesoucí přezdívku Roumen1989 2:1, a v semifinále, ve kterém se vítěz mohl radovat z postupu do finále, porazil hráče Libor1907 poměrem 2:0

Druhým postupujícím se stal Macaluki, loňský finalista,  který díky volnému losu postoupil rovnou do čtvrtfinále. V tom se utkal s Rossem, kterého porazil 2:0 na zápasy. V semifinálovém utkání na něj čekal teiNy, který chtěl také navázat na svůj loňský postup do finále. Utkání, ve kterém bylo vidět, že jde o hodně. Žádný z hráčů nechtěl udělat chybu, která by ho stála postup do finále. Po prvních dvou utkáních tak bylo skóre vyrovnané 1:1. Rozhodnout tedy musel třetí zápas. V tom byl úspěšnější Macaluki, který misky vah překlopil na svoji stranu a mohl se tak radovat z vítězství 2:1 a postupu do finále. 

2. kvalifikace (středa 9. 12.)

Středeční kvalifikace byla rozdělena do 4 skupin a zúčastnilo se jí celkem 22 hráčů. 

Kvalifikace se zúčastnili i hráči, kteří se zkoušeli do hlavního finále probojovat i v neděli 6. 12. Z první skupiny, tedy skupiny A si postup vybojoval viwanner a CRaZYMaX. Ve skupině B svůj postup mezi osm nejlepších slavil Libor1907, který postoupil i v nedělní kvalifikaci a timir. Do vyřazovací části kvalifikace proklouzli také Adaamos21, kubinho015 a Konta101 s MaroCZE90, kteří tak navázali na svůj nedělní postup.

Ve vyřazovací části se opět hrálo o pouze dvě postupová místa do velkolepého finále, ve kterém se rozhodne o tom, kdo se pro rok 2021 stane českým eReprezentantem ve hře Pro Evolution Soccer.

Prvním, komu se podařilo postoupit byl hráč nesoucí přezdívku viwanner. Viwannera ve čtvrtfinále čekal MaroCZE90, který chtěl vylepšit své nedělní umístění. Hrála se vyrovnaná utkání, které musel rozhodnout až třetí zápas. V tom byl šťastnější viwanner, který se tak radoval z postupu do semifinále. V semifinále na něho čekal další hráč, který rovněž jako MaroCZE90 zkoušel své štěstí i v nedělní kvalifikaci – Konta101. Byl to však viwanner, který prokázal své kvality a po výsledku 2:0 na zápasy se stal dalším finalistou.

Posledním hráčem, který zaplnil poslední volné místo ve finále se stal Adaamos21. Na své cestě vyřazovací fází si nejdřív ve čtvrtfinále v poměru 2:0 na zápasy poradil s Liborem1907. Po postupu do semifinále, už mu tak zbýval poslední krůček k vytoužené vstupence do finálé. Soupeřem v semifinále mu byl CRaZYMaX. Souboj, svázaný taktickou bitvou rozhodl až třetí zápas, protože po prvních dvou zápasech bylo skóre nerozhodné 1:1. Ve třetím utkání však Adaamos21 prokázal nervy ze železa a po celkovém vítězství 2:1 na zápasy se může těšit na online finále.

FINÁLE

Finále se bude hrát stejným systémem jako kvalifikace, tedy skupinou a následným playoff. 

Skupinová část se odehraje v neděli 13.12., kde všech 6 hráčů (4 z kvalifikace doplní Syky a KillDalos) se ve skupině střetne 2x každý s každým. Pořadí ve skupině pošle dva nejlepší hráče rovnou do Semifinále playoff částí a hráči na třetím až šestém čeká ještě o jeden souboj více.

Rozhodující playoff část se odehraje v neděli 20. prosince na streamu. Nejprve nás čekají 2 

čtvrtfinálové zápasy, po kterých budou následovat rozhodující semifinále, jejichž vítězové  se stanou eReprezentanty pro rok 2021.