Už v neděli odstartuje výběrový turnaj ve hře Pro Evolution Soccer první kvalifikací na kterou hned ve středu naváže i druhá, závěrečná online kvalifikace. Z každé postoupí dva hráči a zajistí si tak třetinovou šanci na to, že se stanou eReprezentanty pro rok 2021! Jak kvalifikace proběhne, to se dozvíš v článku.

Jak už bylo avizováno, národní kvalifikace se odehraje online způsobem v současné verzi hry PES 2021 – Season Update na konzolích Playstation 4. Stejně se odehraje právě také eEURO2021, které se stane vrcholem příští sezóny v této hře. Pro zapojení do turnaje tedy budeš potřebovat aktivní službu PS+, která umožňuje hraní online.

Online kvalifikace se tentokrát odehraje skupinovým formátem s následujícím playoff. Každý hráč tak odehraje větší množství zápasů proti různým soupeřům, kdy úvodní porážka nemusí nic znamenat. Tento systém zajistí, aby do finálového turnaje postoupili opravdu ti nejlepší z nejlepších.

Skupiny se rozlosují těsně před začátkem kvalifikace, přičemž počet skupin a počet hráčů v nich bude stanoven na základě množství zapojených hráčů tlačítkem Check-in. Ve skupinách se každý s každým střetne jednou (BO1). Do navazujícího playoff postoupí dva nejlepší hráči.

Playoff se odehraje formou single-elimination pavouka na dva vítězné zápasy (BO3). V každém utkání se musí rozhodnou o vítězi, tedy v případě remízy by následovalo prodlužení a případné penalty. Cesta turnajem končí ve finále, které se již dohrávat nemusí, neboť oba finalisté postoupí přímo do finálového turnaje, který se odehraje 13. a 20.12.

Do všech utkání hráči nastoupí za tým české reprezentace, což zajistí maximální vyrovnanost a zajímavé taktické prvky ve zvolení jednotlivých hráčů do základní sestavy. Právě výběr taktiky a hráčů může být pro výsledek zápasů rozhodující. Potvrzuje to také ještě současný PES eReprezentant v našem rozhovoru.

Kvalifikace startují vždy od 18:00.

Pokud jsi už v kvalifikacích přihlášen, nezapomeň od 16:30 do 17:55 potvrdit svou přítomnost tlačítkem Check-in, abychom s tebou počítali.

Pokud nejsi přihlášen, tak se můžeš stále zapojit a bojovat o post hráče eRepre a atraktivní odměny. 

#1. kvalifikace – neděle 6.12.

#2. Kvalifikace – středa 9.12.