Už léta se vedou diskuse o tom, který fotbalový simulátor je lepší, zda FIFA nebo Pro Evolution Soccer. My v eRepre podporujeme obě hry, ale rozhodli jsme se porovnat fotbalové schopnosti hráčů obou stran v challengích, které prověřili jejich fotbalové skills a fyzickou připravenost, která je při hraní hodně důležitá, což potvrzuje i kodex hráče eRepre.

Proto jsme si pozvali naše dva PES eReprezentanty – sykyho a KillDalose a proti nim jsme postavili dva známé FIFA hráče – Lakyho a Johnyho. Všichni čtyři tito gameři v minulosti fotbal hráli a ten stále je důležitou součástí jejich života. Syky se dokonce stal nejlepším střelcem pražského přeboru.

Ale protože T9Laky a The Johny jsou stále aktivními fotbalisty, byli mírnými favority oni.

Jestli se jim podařilo splnit roli favorita, uvidíš v následujících videích.

A v jakých challengích se hráči utkali?

  1. Freekick challenge – Do brány jsme postavili spoustu krabic a úkolem hráčů bylo jich co nejvíce sestřelit. 

  1. Chytrý slalom – Tento slalom není jen o rychlosti a přesném vedení míče, ale také o bystré mysli a fyzičce. Neodpovíš správně? Dáš si kliky…

  1. 2v2 fotbal – Půlkruh, dva hráči proti sobě, dvě brány na každé straně a k tomu moderátor, který rád ovlivňuje hru. Jak tohle dopadne?

  1. Speciální penalty – Penalta poslepu, penalta na dva brankáře, zamotaná penalta a další k tomu. Pomohly hráčům v bráně Pavlenkovy rukavice?

Jak vidíš, tak všechny challenge vycházeli z miniher, které můžeš najít ve FIFĚ. Ve hře to jde gamerům docela dobře, ale jak to zvládli na reálném hřišti? Sleduj videa ze Souboje gamerů a dozvíš se to.

Cílem tohoto videoseriálu je ukázat, že pohyb a celková fyzický pohoda a připravenost je důležitou součástí života také fotbalových gamerů. Fyzická aktivita společně s vhodnou stravou je totiž důležitou složkou přípravy na profesionální výkony také na virtuálních trávnících.