European Nations Cup je nový turnaj pořádaný Evropskou esportovou federací (EEF), jehož hlavním cílem je alespoň částečně pomoci zdravotnickým zařízením, která bojují v první linii proti koronaviru COVID-19. 

Turnaj skládající se ze tří celosvětových her – Pro Evolution Soccer 2020 (PES), Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) a League od Legends (LoL) – odstartoval 9. května. Pro Evolution Soccer se rozjel i za účasti českých eReprezentantů sykyho10 a KillDalose. 

Turnaj v PES 20 je rozdělen do tří skupin po čtyřech týmech. Našim borcům byla vylosována skupina č. 2, ve které se postupně utkali s Belgií, Makedonií a Běloruskem. Co na vylosovanou skupinu před startem turnaje říkal Dalibor Zlomek alias KillDalos: „Soutěžit v českém dresu, navíc v turnaji, který podporuje dobrou věc, je pro nás čest. Společně se sykym uděláme maximum pro to, abychom byli na tomto šampionátu úspěšní a nechali tak zapomenout na naši nešťastnou kvalifikaci na eEURO.“ 

V úvodním utkání se naši borci utkali s reprezentací Makedonie. Utkání nemělo pro české hráče šťastný průběh a ukázalo se, že Makedonie je nad naše síly. Makedonci vyhráli 2:0. Ve druhém utkání nás čekala Belgie, se kterou jsme se potkali i v kvalifikaci na UEFA eEURO 2020. Bohužel, stejně jako v kvalifikaci na eEuro, nás dokázali belgičtí hráči porazit i v tomto turnaji. Po výsledku 1:2, tak u nás stále svítila nula v kolonce získaných bodů. Do posledního utkání ve skupině jsme vstupovali s odhodláním získat první tři body, a zkusit vybojovat postup do čtvrtfinále ze třetího místa. Utkání s Běloruskem jsme zvládli a po výsledku 2:0 jsme si připsali první tři body do tabulky. 

Díky výsledkům v ostatních skupinách, se našim borcům podařilo vysněný postup do čtvrtfinále ze třetího místo vybojovat. V minitabulce třetích týmů rozhodlo v náš prospěch lepší skóre. 

Ve čtvrtfinále, které jste mohli sledovat na Twitch kanále eRepre, se naši borci syky a KillDalos utkali s národním týmem Izraele. Nutno podotknout, že v cestě nám stál opravdu velmi silný soupeř. Naši eReprezentanti se však nezalekli a odehráli s Izraelem velmi vyrovnaná utkání. V prvním utkání se z vítězství radovali hráči Izraele v poměru 2:0. Druhé utkání přineslo krásnou podívanou, ve které padlo celkem devět gólů a vítězství našich borců v poměru 5:4! Do třetího, rozhodujícího utkání, vstupovali obě reprezentace s vědomím, kdo vyhraje, postupuje do semifinále. Toto utkání bylo v režii izraelských reprezentantů, kteří zvítězili 6:0. 

Cesta české esportové reprezentace v European Nations Cupu tak skončila těsně před branami semifinále.