Český fotbalový reprezentant Jakub Jankto odehrál v neděli 17. května kompletní Víkendovou ligu ve hře FIFA 20. Fanoušci měli možnost s ním celou dobu komunikovat a hlavně přispět na dobrou věc. 

FIFA20 maraton s Jakubem Janktem byla netradiční eSport akce, ale hlavně výzva pro širokou veřejnost, jak pomoci nemocným dětem. 

V rámci dlouhodobého charitativního projektu O Kapku lepší #ceskarepre mohl jednoduchým způsobem přispět každý. Buď přes platební bránu Nadačního fondu Kapka naděje na internetových stránkách www.kapkanadeje.cz, nebo zasláním DMS zprávy ve tvaru DMS KAPKANADEJE 30, 60 či 90 (podle hodnoty zamýšlené podpory) na číslo 87 777. Fotbalová asociace České republiky nedávno v rámci společného projektu předala Kapce naděje dvě stě tisíc korun.

„V březnu ani v červnu jsme s reprezentací neměli kvůli koronaviru šanci se setkat s našimi fanoušky. Hodně lidí o mně ví, že hraní na PlayStationu mě baví. A tak vznikl nápad, že se s fanoušky potkám alespoň virtuálně. Celá akce bude mít navíc charitativní podtext, takže je fajn, že u toho společně přispějeme na dobrou věc,“ poznamenal před FIFA maratonem Jakub Jankto.

Ten si v neděli 17. května složil svůj FIFA20 Ultimate Team jen z českých hráčů. V takovém složení následně vyzval soupeře ve Víkendové lize FIFA20. Jankta tak čekalo celkem třicet zápasů, což zabralo více jak šest hodin hraní.

Fanoušci měli možnost sledovat všechny zápasy na profilech eRepre, což je národní eSport tým. Přenos běžel také přímo na facebookovém profilu české fotbalové reprezentace, na kterém byla možnost s Jakubem Janktem komunikovat.

„Snad se brzy uvidíme přímo na stadionech, jak jsme všichni zvyklí, a ne jen na sociálních sítích a přes webkameru. Ale i tak se na všechny fanoušky v neděli těším. Doufám, že se před nimi co nejvíc vytáhnu a s českou sestavou vyhraju co nejvíc zápasů,“ dodal Jakub Jankto.

Sestřih FIFA maratonu Jakuba Jankta

Podívejte se na sestřih charitativního streamu s Jakubem Janktem, který odehrál v neděli Víkendovou ligu ve hře FIFA20 🎮

Zveřejnil(a) Česká fotbalová reprezentace dne Úterý 19. května 2020