Souboje mezi Českou republikou a Slovenskem vždy nabízejí pikantní podívanou. Stejně tomu bylo i ve virtuálním derby, které se odehrálo v pondělí 4. 5. 2020 v Pro Evolution Socceru 2020. 

Utkání se hrála systémem 2 x 5 minut, a pokud na konci utkání byl výsledek nerozhodný, následovalo prodloužení a případné penalty. Českou republiku reprezentovali naši eReprezentanti syky a KillDalos, které doplnil mládežnický reprezentant a hráč libereckého Slovanu Karel Knejzlík. Za Slovenskou republiku nastoupil profi gamer Juraj Bojko a slovenský reprezentant, hrající v italském Sassuolo Lukáš Haraslín.

Výsledek utkání:

  • Slovensko – Česká republika 1:4

 

Jednotlivá utkání:

Juraj Bojko vs. syky (1:2)

  • V úvodní utkání proti sobě nastoupili Juraj Bojko a syky. Slovenský reprezentant měl více gólových příležitostí, ale dokázal proměnit jen jednu. Oproti tomu syky své velké šance proměnil, díky čemuž se mohl radovat z vítězství 2:1

Lukáš Haraslín vs. Karel Knejzlík (0:2 pp)

  • Do druhého utkání nastoupili mládežnický reprezentanti svých zemí, Karel Knejzlík a Lukáš Haraslín. Utkání to bylo víc než vyrovnané. Po základní hrací době svítilo na ukazateli skóre 0:0. Následovalo prodloužení, ve kterém Karel Knejzlík vstřelil dva góly, které rozhodly o konečném výsledku 2:0 pro našeho reprezentanta. 

Syky + Karel Knezlík vs. Juraj Bojko + Lukáš Haraslín (2:0)

  • Utkání hrané systémem 2v2. Karel Knejzlík a syky změřili síly s Jurajem Bojkem a Lukášem Haraslínem. Naši borci měli utkání od začátku ve své režii a krásná akce střídala ještě krásnější. Slovenští borci nedokázali využít ani jednu ze svých šancí. Oproti tomu naši kluci dokázali dvě své šance využít a vyhráli 2:0.

KillDalos vs. Lukáš Haraslín (3:1)

  • Do čtvrtého utkání poprvé nastoupil KillDalos, který vyzval Lukáš Haraslína. V této bitvě měl slovenský reprezentant velkou šanci jít do vedení, protože hned na začátku utkání zahrával pokutový kop. Ten však neproměnil, protože KillDalos jeho záměr vystihl a pokutový kop chytil. Potom převzal otěže utkání náš reprezentant, který dokázal slovenskému protivníkovi vstřelit 3 branky, díky kterým se radoval z vítězství 3:1.

Juraj Bojko vs. KillDalos (2:1 – 4:3 pk)

  • Závěrečné utkání proti sobě poslalo Juraje Bojka a KillaDalose. Vše podstatné se odehrálo na konci utkání. V 90. minutě šel slovenský tým do vedení 1:0. Tím to však neskončilo. V šesté nastavené minutě dokázal KillDalos vyrovnat na 1:1, čímž poslal zápas do prodloužení. V prodloužení gól nepadl, a tak následovaly pokutové kopy, ve kterých byl šťastnější Juraj Bojko.