Český fotbalový reprezentant a kmenový hráč AS Řím Patrik Schick (v současné době na hostování v německém Lipsku), šikovný záložník Teplic a reprezentant U21 Patrik Žitný a spolu s nimi i profesionální eSport hráč plzeňské Viktorky Lukáš Pour alias T9Laky, který byl vybrán na základě dlouhodobých výkonů a úspěchů,  reprezentovali v úterý 21.4. Českou republiku v FIFA eNATIONS StayAndPlay CUP!

Každou zemi, která se tohoto turnaje zúčastnila, reprezentovali profesionální fotbalista nebo fotbalová osobnost a profesionální gamer. FIFA eNations StayAndPlay Cup je součástí celosvětové iniciativy mezi EA SPORTS a FIFA. Cílem tohoto turnaje je zažít fotbalové vzrušení aspoň ve světě eSportu. Toto je možnost, jak v době celosvětové pandemie s virem Covid- 19 přinést všem fanouškům na celém světě fotbalové emoce a přinést finanční prostředky tam, kde je to nejvíce potřeba.

Turnaj byl rozdělen na tři části, a to WEST, CENTRAL a EAST. Naši reprezentanti byli zařazeni do části CENTRAL, kde na ně ve skupině čekali hráči Německa a Rakouska. Všechna utkání byla vysílána pomocí streamu na Twitch kanále eRepre! Ze skupiny do další fáze postupoval pouze vítěz dané skupiny. 

Utkání  našich reprezentantů:

Úterý 21. dubna:

• Německo vs Česká republika 1:3

V prvním utkání nastoupil T9Laky proti čtvrtému nejlepšímu hráči FIFA na světě, a to HSV_Umut. Utkání to bylo dlouhodobě vyrovnané. Nicméně T9Laky dvěma góly na konci utkání rozhodl o vítězství České republiky, a mohl se tak radovat ze skalpu velmi silného soupeře!

• Německo vs Česká republika 2:0

Druhé utkání proti sobě postavilo Patrika Schicka a Nica Schlotterbecka. Nico, stejně jako Patrik Schick působí v německé Bundeslize, konkrétně v týmu SC Freiburg. Z vítězství se radoval německý reprezentant, který Patrika porazil 2:0.

• Česká republika vs Rakousko  2:3

T9Laky ve svém druhé utkání změřil síly s rakouským Juno16x. Utkání to bylo opět velice vyrovnané. Bohužel štěstí se obrátilo k českému reprezentantovi zády a po velmi napínavém utkání podlehl rakouskému vyzyvateli 2:3

• Česká republika vs Rakousko 1:1

Do posledního utkání ve skupině nastoupil náš třetí reprezentant Patrik Žitný. Soupeřem mu byl rakouský reprezentant a hráč německého FC Schalke 04 Michael Gregoritsch. Toto utkání nemělo vítěze, protože každý reprezentant vstřelil po jednom gólu a byla z toho tedy zasloužené remíza 1:1.