V pondělí 30. 3. od 17:00 se český tým pokusí o zázrak v podobě postupu na tento šampionát.  Jedná se totiž o druhou a tedy závěrečnou část kvalifikace. Všechny země ve skupině se totiž mezi sebou utkají v rámci jednoho dne. Český tým byl vylosován do skupiny J, tedy skupiny označované jako skupina smrti, kde se ještě jednou střetne s Belgií, Francií, Arménií, Kyprem a Chorvatskem.

Po prvním kole kvalifikace se český tým dělí s Arménií o 4. místo ve skupině se ziskem čtyř bodů za výhru nad Kyprem a remízu s Arménií. S Chorvatskem, které je s větším náskokem druhé, čeští reprezentanti prohráli smolně o jediný gól:  

Škoda těch výsledků proti Arménii a Chorvatsku, tam jsme byli vyrovnanými soupeři a při troše štěstí jsme mohli získat více bodů. Úroveň Francie byla úplně mimo nás a vysoká porážka nás negativně ovlivnila i v následujícím zápase proti Belgii. Alespoň, že jsme zvládli to poslední utkání proti Kypru. Tohle mezinárodní srovnání je pro nás obrovská škola a vzácná zkušenost.“

Pondělní zápasy bude možné od 17:00 sledovat živě prostřednictvím streamu na Twitch kanále eRepre.   Češti eReprezentanti zabojují o co nejlepší výsledek. Zkusí v tabulce předskočit Arménii a Belgii a pokusí se ohrozit také Chorvatsko na druhém místě. To by zaručovalo alespoň baráž, protože přímý postup získává pouze vítěz skupiny. Největším favoritem je Francie, jejíž hráči se stali v předchozím roce mistry světa ve hře PES.