Přesně měsíc uběhl od první a osmé, závěrečné online kvalifikace ve hře FIFA o postup do finále. V něm se rozhodne, kteří dva hráči obléknou národní dres a stanou se členy eRepre. Do kvalifikace se zapojily stovky gamerů včetně těch nejznámějších profesionálů. A jak to dopadlo?

Hned první kvalifikace zaznamenala rekordní účast v podobě 172 zapojených hráčů. Konkurence tak byla opravdu nabitá a tvrdě dopadla také na většinu favoritů, kterým se nepodařilo postoupit. Naopak se dařilo hráčům Huhnak, morcajs, Sebossek a MarioOoso99, kteří si vybojovali postup. Nechybělo mnoho a byli jsme svědky velké události. Prvoligový fotbalista Zlína Lukáš Železník byl krůček od postupu, ale v zápase rozhodujícím o postupu prohrál právě se Sebosskem o jediný gól! Stejně smolně dopadla kvalifikace také například pro Emericksona ze Sparty.

Také druhá PS4 kvalifikace přinesla zajímavé překvapení. Do finále eRepre totiž postoupil fotbalista Karel „kkarlos7“ Knejzlík, který v lize hájí barvy Slovanu Liberec. Radoval se také Emerickson, který si postup již nenechal uniknout stejně jako steek1ng a Snkrjan.

V třetí kvalifikaci už to vyšlo dvěma největším favoritům, Laky i Riijk si v jeden den dokráčeli pro postup do finále, kde určitě budou patřit mezi největší aspiranty na vítězství. Společně s nimi se o to popere také M4tk05 z Bohemians esports a SGAngel.

Dobře si s poslední PS4 kvalifikace poradili gameři Sparty –  Caster a JamesBony, kteří tak společně s Tulipem a ElKosinerem mohli slavit postup do finále. Sparta esports tak bude mít ve finále eRepre kompletní zastoupení.

Hned první kvalifikaci na Xboxu totiž uspěl The Johny, znamý streamer a gamer.

Podívejte se na kompletní seznam hráčů, na které se můžeme těšit na finále eRepre. To bylo z původního termínu odloženo kvůli aktuální situaci s koronavirem. Ohledně dalších informací budeme veřejnost i hráče informovat, co nejdříve to bude možné. Momentálně totiž čekáme na instrukce a doporučení ze strany organizátorů eNations Cupu.

Playstation: Huhnak, morcajs, MarioOoso99, Sebossek, kkarlos7, steek1ng, ACS.Emerickson, Snkrjan, M4tk05, RIIJK, GodlyAngel00, T9Laky, ElKosinero, ACSCaster, JamesBony28, Tulip

Xbox: Pepsson7, TheJohny, Lengi, K1l3rss, RitzyBikeCZ, Curgi, Kocitko44, eRBeczko, Dandos31CZ, Koubes77, Totik5666, BejkCZ198, danrybar, Ovce30, FNFilas, QuickRomik7