Naši dva eReprezentanti ve hře Pro Evolution Soccer 2020, syky a KillDalos, se v pondělí utkali proti gamerům z ostatních zemí ve skupině J v bojích o účast na závěrečném turnaji eEURO 2020. Jak se jim vedlo a co na výsledky říkají? To vše najdete v následujících řádcích.

V prvním kvalifikačním kole se Česko v rámci jednoho večera utkalo se všemi soupeři ve skupině, tedy Francií, Arménií, Belgií, Chorvatskem a Kyprem. Utkání proti danému soupeři se skládalo ze dvou zápasů a finální výsledek byl dán součtem obou zápasů. Syky a KillDalos tak odehráli proti každému soupeři rovnoměrně jedno utkání.

V prvním klání borci narazili na nevyzpytatelnou reprezentaci Arménie. Tento zápas se měl stát jakousi předzvěstí toho, jak si na tom naši kluci stojí v mezinárodním srovnání. Nejprve KillDalos nastoupil proti hráči El_Armenio_92 a byla z toho remíza 2:2, kdy soupeř bohužel v závěru krásně srovnal z přímého kopu. Také druhé utkání skončilo shodným výsledkem, kdy naopak syky srovnával v závěru, a zápas s Arménií tak skončil dělbou bodů 4:4.

Ve druhé zápase jsme vyzvali Chorvatsko, jednoho z favoritů skupiny. KillDalos ve svém utkání vedl 1:0, nicméně soupeři se podařilo zápas otočit na skóre 1:2. Škoda, že jeden z českých útočníků neproměnil velkou šanci. I ve druhém zápase syky vedl 1:0, nicméně soupeř ve druhém poločase srovnal a celkově jsme tak s Chorvatskem prohráli těsně 3:2.

Otřeseni těsnou porážkou jsme nastoupili proti současným mistrům světa. Francii, která ukázala obrovskou kvalitu a potvrdila roli favorita celého eEURA. Po výsledcích 4:0 a 7:0 utkání skončilo 11:0 ve prospěch francouzů. Pod tíhou z této prohry nás čekal dvojzápas s Belgií. Ani ten se nám úplně nevydařil a skončil celkově 0:4 po výsledcích 0:1 a 0:3.

V posledním utkání jsme v přímém souboji a prozatímní 5. místo vyzvali Kypr. První zápas KillDalos rozjel výborně a nad svým soupeřem vyhrál 3:0. Syky byl tak poměrně v komfortní situaci, kdy pro vítězství „stačilo“ neprohrát o 3 a více gólů. Tuto roli zvládl a po remíze 3:3 jsme si konečně připsali celé 3 body do tabulky.

V ní se před odvetami nacházíme se čtyřmi body na děleném 4. místě s Arménií. Úkol pro naše borce do druhé fáze kvalifikace je jasný. Předskočit Arménii a pokusit se dobrými výsledky dostat na třetí místo. Druhé místo zaručující baráž je bohužel již v rovině teorie. Druhé Chorvatsko totiž kromě Francie porazilo všechny soupeře a ztrácíme na něj 8 bodů.

A co na výsledky řekli naši eReprezentanti? Škoda těch výsledků proti Arménii a Chorvatsku, tam jsme byli vyrovnanými soupeři a při troše štěstí jsme mohli získat více bodů. Úroveň Francii byla úplně mimo nás a vysoká porážka nás negativně ovlivnila i v následujícím zápase proti Belgii. Alespoň, že jsme zvládli to poslední utkání proti Kypru. Tohle mezinárodní srovnání je pro nás obrovská škola a vzácná zkušenost.

Druhou část kvalifikace naši hráči odehrají v pondělí 30.3.