V roce 2020 se uskuteční první ročník oficiálního eEURA, soutěže ve videohře Pro Evolution Soccer 2020 od společnosti KONAMI na konzoli Sony PlayStation 4. Celá soutěž je organizována sportovní organizací UEFA a zúčastní se jí 55 národních fotbalových asociací včetně té české!

Každá fotbalová asociace vytvoří svůj národní e-fotbalový tým, který se bude skládat ze dvou až čtyř reprezentantů.

Symbolicky na pražském Letišti, ze kterého by v případě úspěchu odlétali na světové či evropské šampionáty, vzešli dva historicky první eReprezentanti! Syky10 a KillDalos, kteří úspěšně prošli online kvalifikačními koly a následným offline finále se stali prvními reprezentanty České republiky ve virtuálním fotbale. 

Pouze šestnáct nejlepších evropských zemí se zúčastní samotného finálového offline šampionátu UEFA eEURO 2020, které se uskuteční v Londýně. Finálový turnaj proběhne v červenci souběžně s fotbalovým evropským šampionátem UEFA EURO 2020. A právě oba dva čeští eReprezentanti budou v březnu a dubnu bojovat o účast na tomto šampionátu! A motivace? Ta je obrovská! Celkový vítěz eEURA získá PRIZE POOL ve výši 100 tisíc dolarů!

Cesta na eEURO  však nebude jednoduchá. Lednový los online kvalifikací určil, že se čeští eReprezentanti Syky10 a KillDalos utkají s týmy Belgie, Francie, Arménie, Kypru a Chorvatska. Každá online kvalifikace se bude hrát dvoukolovým systémem, kde se národní týmy utkají každý s každým, jednou „doma“ a jednou „venku“. Vítěz každé skupiny se kvalifikuje přímo na UEFA eEURO 2020. Tým na druhém místě bude následně zařazen do jedné ze dvou nových skupin po pěti týmech. Každá skupina se bude opět hrát dvoukolovým způsobem. Nejlepší 3 mužstva z obou skupin se kvalifikují na UEFA eEURO 2020.

Co o kvalifikační skupině říkají samotní hráči: „Francie je favorit skupiny. U ostatních soupeřů neumíme odhadnout jejich kvalitu, ale pokud chceme postoupit na UEFA eEURO2020 do Londýna tak musíme porazit kohokoliv“.